torstai 12. helmikuuta 2015

Sali-käynti 5.2.2015

Viime viikon torstaina oli taas Sali-käynti. Paikalle tuli tällä kertaa jopati kaksi "ylimääräistä" ihmistä normiporukan lisäksi. Heidät olin henkilökohtaisesti kutsunut.

Ja nythän voin todeta tässä välissä, että Sali-käynneistä kirjoittamisesta on tullut minulle tapa. Olisikohan pian korkea aika sitten perustaa blogiini "Sali-käynnit"- tai "kapakkakäynnit" -niminen tunniste?...

Oluet, jotka nautin, olivat nauttimisjärjestyksessä seuraavat: Fuller's London Pride, Fuller's Black Cab Stout ja Fuller's Vintage Ale. Ja kappas, kaikki tällä kertaa nauttimani oluet olivat saman panimon tuotteita.

Ilmapiiri loosissamme oli hyvä.

London Pride taisi olla keskiolutta. Se oli sopiva alku "illalle", sillä kyse on vaaleasta suhteellisen kevyestä oluesta. Black Cab Stout oli nimensä mukaisesti musta, mutta kiltisti sanottuna se oli maultaan ja aromeiltaan hyvin maltillinen. Sitä voisi kutsua myös vetiseksi. Olut oli alkoholipitoisuudeltaan myös keskioluen vahvuinen. Saman panimon tuottaman Vintage Ale'in sekoitin hetkeksi minulle tuttuun Strong Suffolk Vintage Ale'iin. Otin sen kolmanneksi, koska toverini S muisti olevansa velkaa minulle yhden hyvän/kalliin oluen.

Fuller's Vintage Ale oli 8,5-prosenttista, ja Sali myi sitä muistaakseni hintaan 18,20 euroa. Siinä oli S:llä maksamista! Pulloa muuten oli ympäröinyt olutkaapissa kartonkinen kotelo.

Mainitsemaani Strong Suffolk Vintage Ale'iä ei ole myyty Alkossa aikoihin. Tähän liittyy myös monta vuotta sitten näkemäni uni, jossa nautin jossain hyvässä kapakassa tuopillisen hyvää olutta. Myöhemmin löysin sitten Alkon myymälästä Strong Suffolk Vintage Ale'in. Totesin sen olevan samaa olutta kuin mitä olin nauttinut tässä unessani. Se oli siitä alkaen ehdoton lempiolueni, ja minua on rassannut, kun sitä ei ole ollut enää myynnissä.

Fuller's Vintage Ale maistui ainakin jossain määrin samalta kuin rakastamani Strong Suffolk Vintage Ale, mutta oli alkoholipoliittisesti paljon jytympää ainetta. Siitä jäi kyllä sitten lopulta jonkin verran sellainenkin vaikutelma, että on raaka aine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti