Kymmenettuhannet mielenosoittajat täyttivät Moskovan ydinkeskustan Kiovan itsenäisyysaukion tapahtumien vuosipäivänä 21.2.2015. Mielenosoitukseen järjestäytyneet saattueet tukivat presidentti Putinin kiihkonationalistista ja fasistista Ukraina-politiikkaa ja vastustivat värivallankumouksia. He myös vastustivat demokratiaa ja palvoivat Venäjän juntan johtajaa Vladimir Putinia.
Lukuisille osanottajille oli silti maksettu mielenosoitukseen osallistumisesta. Ja kyllähän se kannattaa, kun rahaa saa, sen sijaan että joutuisi tekemisiin poliittisen poliisin kanssa.
Putin itse on Venäjän ortodoksisen kirkon uskollinen poika. Ja Venäjän ortodoksinen kirkko tukee Putinia joko perinteisestä omasta halustaan tukea kritiikittömästi vallanpitäjiä tai sitten siksi, että se todella palvoo Putinia. Joka tapauksessa Putinin palvominen näyttää olevan Venäjällä nykyään merkki nk. kunnon kansalaisesta.
Putinin palvominen on kuitenkin vastoin kristinuskoa. Venäjän nykyistä kansallisuskontoa voikin pitää uuspakanallisena uskontona, jota voisi parhaiten verrata natsi-Saksan nk. saksalaisten kristittyjen liikkeeseen, joka halusi sotkea natsi-Saksan johtajakultin ja rotuopit yhteen kristinuskon kanssa.
Nk. saksalaisten kristittyjen liikettä vastustamaan oli 1934 Natsi-Saksassa perustettu tunnustuskirkko. Sen perustana oli nk. Barmenin julistus, joka oli pitkälti sveitsiläisen reformoidun teologin Karl Barthin laatima, ja jossa todettiin seuraavasti:
"…Emme hyväksy sitä väärää oppia, että valtion pitäisi tai se voisi erityistehtävänsä lisäksi tulla ainoaksi ja totalitaariseksi ihmiselämän järjestelmäksi ja siten täyttää myös kirkon kutsumuksen. Emme hyväksy sitä väärää oppia, että kirkon pitäisi tai se voisi erityistehtävänsä lisäksi ottaa itselleen valtiolliset tunnusmerkit, tehtävän ja arvon ja siten tulla itse valtion yhdeksi toimielimeksi. Kirkon tehtävä, johon sen vapaus perustuu, on sitä, että se kertoo kaikille ihmisille Kristuksen puolesta ja siis hänen oman sanansa ja työnsä palveluksessa sanomaa Jumalan ilmaisesta armosta saarnan ja sakramenttien kautta."
Nyt jäämme sitten odottamaan tunnustuskirkon syntymistä Venäjälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti