maanantai 16. helmikuuta 2015

Kööpenhaminan muslimihenkilön suorittamista teurastuksista

Kööpenhaminan Østerbrossa ammuttiin lauantaina iltapäivällä klo 16.30 runsaasti laukauksia kulttuuritalossa pidetyssä taidetta ja ilmaisunvapautta käsittelevässä tilaisuudessa, johon profeetta Muhammed -pilakuvillaan kohua ja muslimien keskuudessa suurta vihastusta herättänyt ruotsalainen taiteilija Lars Vilks osallistui.

Yksi ihminen kuoli ammuskelussa, ja uhri oli tilaisuuteen osallistunut henkilö. Kolme poliisia haavoittui tilanteessa, jossa ammuttiin 20-40 laukausta. Vilks ei haavoittunut iskussa.

Isku oli protesti sananvapautta ja Lars Vilksiä ja hänen elämisenoikeuttaan vastaan.

Profeetta Muhammad oli perustanut 600-luvulla jKr. islaminuskon. Hän oli hirveä mies, kuin suorastaan Adolf Hitlerin ja Tshingis-kaanin ristisiitos, ja muslimit pitävät häntä erehtymättömänä oikean opin vartijana ja oikean elämäntavan ikuisena esikuvana.

Seuraava isku sattui puolenyön jälkeen, kun Kööpenhaminan pääsynagogan luona ammuttiin. Nuori juutalaismies sai surmansa ja kaksi poliisia haavoittui.

Kolmas ampumavälikohtaus sattui aikaisin sunnuntaiaamuna Nørrebron rautatieasemalla. Poliisin mukaan mieshenkilö oli ampunut poliiseja kohti osumatta kuitenkaan heihin. Mies sai surmansa poliisin luodeista.

Sama mies oli syyllinen kaikkiin näihin tapahtumiin. Hän asui Kööpenhaminassa ja oli juuri vapautunut vankilasta ja lienee saanut innoitusta Pariisissa tammikuussa tehdystä islamilaisesta murhaamisiskusta satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen sekä Islamilainen valtio -järjestön (entinen Isis) ja muiden islamilaisten terroristiorganisaatioiden propagandasta.

Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt piti sunnuntaina tiedotustilaisuuden, jossa hän totesi iskujen olevan hyökkäys tanskalaista demokratiaa vastaan ja vakuutti: "Ajattelemme ja sanomme jatkossakin, mitä haluamme." Tanskan pääministeri on hieno ihminen.

Tanskan poliisi ilmeisesti jatkaa muslimimilitanttien tutkimista.

Suomessa pääministeri Alexander Stubb on vuodattanut näiden terroritekojen vuoksi krokotiilinkyyneleitä samalla kun hän on jatkanut Suomessa voimassa olevan rajoitetun sananvapauden kannattamista. Diktatuurimaissa ja myös Venäjällä ihmiset joutuvat vastuuseen sanomisistaan. Tästä käytetään nimitystä "vastuullinen sananvapaus", jollainen on siis eräänä versiona voimassa Suomessakin.

Vaikka olen tehnyt tällaista useamman kerran ennenkin, liitän alle muutaman sananvapauteen liittyvän linkin. Oi, katso:

omassa blogissani: Sananvapaudesta

omassa blogissani: Uskonnonvapaus ja loukkaantuminen

Oula Lintula blogissaan: Mitä on vastuullinen sananvapaus?

Oula Lintula blogissaan: Kansalaisaloite uskonrauhan rikkomisen poistamiseksi rikoslaista

kansalaisaloite.fi: Kansalaisaloite uskonrauhan rikkomisen poistamiseksi rikoslaista

2 kommenttia:

  1. Tein Charlie Hebdo-murhien aikaan ennustuksen, että seuraava muslimien suorittama ammuskelu euroopassa tapahtuu kahden kuukauden sisällä. Se tuntuu olevan sellainen turvallinen ennustus aikavälille, jonka sisällä nämä "yksittäisten hullujen" suorittamat ammuskelut tapahtuvat. En halua, että näin tapahtuu, koska ihmisen hengen riistäminen heidän nauttiessaan aamukahviaan on kamala ja raukkamainen teko, johon vain ahdasmieliset, kunniattomat, raukkamaiset ja sensellaiset mielestäni varsin ala-arvoiset yksilöt kykenevät. Mutta kuitenkin, tämänhetkisen tilanteen vallitessa, ennustan, että näin tulee jälleen tapahtumaan kahden kuukauden sisällä. Toivottavasti olen väärässä.
    E.P.

    VastaaPoista