lauantai 28. helmikuuta 2015

Nainen suuteli naista, joutui kuulusteluihin Venäjällä

Nainen suuteli naista julkisesti helmikuussa lentokoneessa. Valokuva suudelmasta levisi venäjänkielisessä internetissä kulovalkean tavoin, sillä sen taka-alalle tallentui Vitali Milonov, joka oli ollut Venäjällä keskeisesti ajamassa niin sanottua homopropagandalakia, joka mm. kieltää homoseksuaalisuutta koskevan tiedon antamisen lapsille ja alaikäisille.

Toinen naisista kuuluu pietarilaisen homobaarin omistajiin. Kuvaepisodin jälkeen syyttäjänviraston tutkija teki liikkeeseen ratsian. Daily Mailin mukaan ratsiassa tarkastettiin, onko baarissa alaikäisiä asiakkaita tai laittomien huumeiden myyntiä.

Milonov on kommentoinut kuvatuksi tulemista sanomalla, että olisi heittänyt naiset koneesta alas, jos olisi huomannut heidän puuhansa. Tietääkseni kuitenkin ihmisten heittäminen matkustajalentokoneesta kesken lennon on vakavasti vastoin lakia Venäjälläkin.

Itse suhtaudun myös jonkin verran kriittisesti homoavioliiton ajatukseen. Sen verran minä kuitenkin ihmettelen sekä asiasta syntynyttä kohua että tapauksesta syntynyttä rikostutkintaa, että onko Venäjän homoseksuaalien vastaisissa piireissä, mukaan lukien poliitikko Vitali Milonov, yleisemminkin sellaista ilmapiiriä, että homoseksi olisi oikeasti jotenkin mielenkiintoisempaa ja tyydyttävämpää kuin heteroseksi.

Vanhasta muistista sitä paitsi mieleeni tulevat kuvat, joissa itäeurooppalaiset miespuoliset poliitikot ja puoluejohtajat suutelevat toisiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti