tiistai 24. helmikuuta 2015

Tasa-arvokampanja HeForShe etenee, ja...

maailma.net -sivustossa lainataan IPS:ää:

"Naisten oikeuksissa ei ole kyse miesten vihaamisesta, muistutti elokuvatähti Emma Watson avatessaan syksyllä YK:n naisjärjestön uuden tasa-arvokampanjan HeForShe. Kampanja kutsuu miehiä mukaan toimintaan.

Naiset eivät pysty yksinään poistamaan sukupuolten eriarvoisuutta. Miesten on tajuttava, että se on myös heidän taisteluaan, sanoo kampanjaa johtava Elizabeth Nyamayaro. Lopullisena tavoitteena on kitkeä sukupuolten eriarvoisuus maailmasta vuoteen 2030 mennessä."

Tämä on hirveän kaunista. HeForShe-kampanja on täysin oikeassa. Naisten oikeudet toteutuvat heikosti tai vielä heikommin varmaankin suurimmassa osassa maailmaa. Ja miesten on hyvä tukea naisten oikeuksia. Siinä on kyse yksinkertaisesti ihmisarvosta.

Päämäärä ei silti ole, että vain naisten oikeuksista huolehdittaisiin. Myös miehet ovat ihmisiä. Miesten oikeuksissa ei myöskään ole kyse vastakkaisen sukupuolen vihaamisesta. Keistään ei pidä tulla tasa-arvoisempia kuin toisista. Tämä on loppujen lopuksi hirveän kaunis ajatus, vaikka joidenkin mielestä turha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti