perjantai 27. helmikuuta 2015

Maailman ihmisiä 27.2.2015

Turistien alastomuus Kambodžan Angor Watin temppelialueella loukkaa maan buddhalaisia

Kambodžasta on tänä vuonna karkotettu ainakin viisi ulkomaista turistia, jotka ovat riisuuntuneet ottaakseen itsestään alastonvalokuvia Angkor Watin temppelialueella. Alue on paitsi YK:n maailmanperintökohde, niin muös kambodžalaisille pyhä, vaikka se samalla onkin maan suosituin turistikohde, jossa käy kaksi miljoonaa turistia vuodessa.

Temppelialue on kuuluisa arkkitehtuuristaan ja taiteestaan. Kambodžalaisille temppelit ovat sekä oman kulttuuriperimän muistomerkki että buddhalainen palvontapaikka.

"Kambodžalaisena olen loukkaantunut. Ajattelen etenkin köyhiä kambodžalaisia, jotka säästävät pitkään voidakseen tulla rukoilemaan Angkoriin. He eivät ymmärrä, miksi jotkut tekevät tuolla tavoin", sanoo alueen hallinnon edustaja Kerya Chau Sun.

Kambodžan buddhalaiset ovat vielä ahdasmielisempää väkeä kuin Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen!

. . .

Ruotsalainen kirjailija Jan Guillou vähättelee Ruotsissa vallitsevaa muslimien juutalaisten vastaista mielipidettä, jollainen on toki ihan yhtä sallittu kuin muutkin oikeat mielipiteet

Ruotsissa käydään julkisuudessa kiivasta keskustelua Aftonbladetin viime sunnuntaina julkaisemasta kirjailija Jan Guilloun kolumnista. Siinä Guillou syyttää liberaaleja kommentoijia antisemitismin liioittelusta ja islaminvastaisuuden sivuuttamisesta.

Yhtä hyvin kirjailija Guillou voisi syyttää näitä ihmisiä natsisminvastaisuuden sivuuttamisesta.

. . .

Islamilaisen valtion "taistelijat" tuhoavat ikivanhoja korvaamattomia kulttuurin muistomerkkejä

Islamilaisen valtion "taistelijat" julkaisivat torstaina sosiaalisessa mediassa videon, jossa "taistelijat" murskaavat ja poraavat säpäleiksi mittaamattoman arvokasta ja tuhansia vuosia vanhaa mesopotamialaista muinaistaidetta Mosulissa.

YK:n tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco syyttää Syyriassa ja Irakissa taistelevaa islamilaista järjestöä kulttuurisesta puhdistuksesta.

Islamin perustanut islaminuskoisten eli muslimien profeetaksi kutsuma Muhammad tosin oli melko lailla Tšingis-kaanin ja Adolf Hitlerin sekasikiön oloinen mies, mutta en usko, että edes hän oli aivan noin kulttuurivihamielinen kuin nämä henkilöt.

. . .

Star Trekissä Spockia näytellyt Leonard Nimoy on kuollut

Alkuperäisessä 1960-luvun Star Trek -sarjassa Spockia näytellyt Leonard Nimoy on kuollut. Hän oli kuollessaan 83-vuotias.

Nimoyn vaimo Susan Bay Nimoy kertoo kuolinsyyn olleen keuhkoahtauma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti