keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Mousa, tuo unelmien maa

Kun isänpuoleisista serkkutytöistäni nuorempi eli T oli pieni, hän englannin kielen hiirtä tarkoittavan sanan äänsi kirjaimellisesti eikä kuten englannin kielessä: m-o-u-s-e. Tämä oli jäänyt mieleeni hyvin pitkiksi ajoiksi. Kun itse olen taipuvainen poliittiseen fantasiointiin, niin olen vuosien varrella "testannut" poliittisia teorioitani kuvittelemalla yleensä Pohjois-Atlantille sijoittuvan maan, ja sille olen antanut tuon mukaisesti nimen Mousa.

Yleensä minä näissä fantasioissani päädyn ennen pitkää vankilaan syytettynä Yhdysvaltojen hyväksi vakoilemisesta. Mutta siitä en kerro nyt enempää.

Olen parina viime vuotena jostain syystä alkanut nähdä unia tästä Mousasta. Niissä tapaan olla onnellinen siitä, että olen luonut sellaista kuin Mousa.

Edellisenä yönä näin viimeksi tällaista unta. Tällä kertaa unen aikana taisin vaihtaa useampaan kertaan kielen, jota maassa puhuttiin. Unessa keksimäni vaihtoehdot kielille olivat yksinkertaistunut kelttiläinen kieli, yksinkertaistunut alasaksaan perustuva kieli ja englanti. Unessa jälkimmäiseen päädyttyäni mieleeni tuli, että Mousassa asuessani voisin olla enemmän tekemisissä muiden ulkomaalaisperäisten asukkaiden kanssa. Tällä oli jotain tekemistä sen kanssa, että englanti on kovin ja turhankin merkittävä kieli maailmassa.

Mousa-unissani en sentään ole vielä kertaakaan joutunut syytetyksi Yhdysvaltojen hyväksi vakoilemisesta.

4 kommenttia:

 1. Onko Moussassa millaiset lait ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu versiosta. Usein varsin mahtavat. Mutta joissakin versioissa kristinusko kielletään jossain vaiheessa minun vankilaan joutumiseni jälkeen.

   Poista
 2. Kapinan takia vankilaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun siksi, että olen muka vakoillut Yhdysvaltain hyväksi.

   Poista