tiistai 31. maaliskuuta 2015

Verkkolehti "MV!!??" eli entinen "Mitä Vittua!!??"

"Sivusto on räikeän rasistinen. Siellä puhutaan halventavin termein ihmisistä, levitetään yksityiselämää loukkaavaa tietoa ja puhutaan maahanmuuttajista ihmisryhmänä, jota halvennetaan eri tavoin."

Näin Yhdysvalloissa faktantarkistusta tutkiva toimittaja Johanna Vehkoo kuvailee tuoretta internet-ilmiötä, MV!!??-verkkolehteä, joka vielä vähän aikaa sitten oli nimeltään suorasanaisemmin "Mitä Vittua!!??" (lainausmerkit minun).

Tästä voi vielä klikata päästäkseen lehden sivuille: MV!!??-verkkolehti.

MV!!??-lehti esittää olevansa vaihtoehto valtamedialle. Lehdestä on kuulemma nostettu useita kunnianloukkauskanteita, ja siitä sanotaan, ettei se kovin hyvin aina tarkista esittämiensä väitteiden ja uutisten paikkansapitävyyttä.

Pitkälle samansisältöinen kriittinen ja valittava uutisartikkeli lehdestä on julkaistu niin Aamulehdessä kuin Lapin Kansassa. Aamulehden versio on pitempi, ja molemmat on kirjoittanut Juha Vainio.

Linkitän tähän myös City-lehden artikkelin aiheesta. Ja Yleisradion kovin huolestuneen artikkelin, joka tosin käsittelee myös muuta monen huonoksi journalismiksi katsomaa.

MV!!??-verkkolehti, jatkossa tässä tekstissä tuttavallisemmin MV, näyttää osuneen kultasuoneen, sillä olen omien vähäisten sosiaalisessa mediassa ja sähköpostin parissa hankkimieni kokemusten perusteella muiden ohella itsekin valmis esittämään, että lehteä luetaan ja jaetaan hyvin paljon, vaikka se on vasta perustettu.

Itse olen lukenut lehteä vasta hyvin vähän, ja syytökset sitä kohtaan saattavat joskus olla todenperäisiäkin. Siitä syntynyt kohu perustunee kuitenkin osittain lehden suhteellisen suurelle levikille. Se kun on taas yksi uusi uhka lisää perinteisemmälle medialle.

Valtamedia on kuitenkin aivan itse luonut tarpeen toisenlaiselle journalismille ja "journalismille" yhä uudestaan muodossa tai toisessa esittämällä – lyhyesti sanottuna – kansalaisille, että Suomi, suomalaiset ja suomalainen kulttuuri eivät ole oikeastaan mitään ja että heikosti koulutetut maahanmuuttajat ja maahanmuuttajaperäiset ihmiset ovat etnisiä suomalaisia korkeampaa väkeä varsinkin jos heillä on etnistä suomalaista tummempi iho ja he kannattavat Arabian niemimaalta peräisin olevaa vihaideologiaa, sekä pimittämällä tietoa monikulttuurisuuden aiheuttamista ongelmista. Esitän itse vaatimattomasti, että useimmat Suomen eduskunnassa tällä hetkellä (31.3.2015) edustettuina olevista puolueista ja useimmat valtamediassa töissä olevista toimittajista kannattavat Absurdistania.

Voit myös halutessasi käydä lukemassa Vasarahammer-blogissa julkaistun katsauksen valtamediassa julkaistuihin uutisartikkeleihin MV-lehdestä.

Monikulttuurisen paskan syöttämistä nimitetään Absurdistania kannattamattomissa piireissä mokutukseksi. Asiasta tietämätön voi ottaa selvää käsitteestä esim. käymällä lukemassa Jaskan pauhantaa -blogin tunnisteella "mokutus" merkittyjä blogimerkintöjä tai em. Vasarahammer-blogia hieman laajemminkin lukemalla.

Mutta hei, jos MV-lehti kerran on niin huonosti toimitettu, niin tehkää itse parempi. Tai ruvetkaa lukemaan ja jakamaan sosiaalisessa mediassa hyvin toimitetun verkkouutispalvelun Rähmispossun sikolätin julkaisemia uutisia ja artikkeleita. Tämä on palvelu, joka tarjoaa ennen kaikkea Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin ja monikulttuurisuuteen liittyviä tekstejä. Sikolätti on myös taitoltaan paljon MV:tä kauniimpi...

Ja laitetaan tähän linkki vielä yhden kerran:

Rähmispossun sikolätti -uutisportaali

Lopuksi linkitän alle Sikolätin Mielipide-osastolta löytämäni Linné-yliopiston käytännöllisen filosofian professorin Per Bauhnin kiihkottoman kirjoituksen. Oi, katso:

"Mitkä ovat Ruotsin moraaliset velvollisuudet?"

2 kommenttia:

  1. MV antaa uutispätkiä sellaisenaan ja mitä tulee pseudotietoon, ei väitä tämän olevan totta. Kyseessä ei ole paras mahdollinen journalismi, mutta ainakin tietoa reaalimaailmasta tulee enemmän kuin esim. Helsingin Sanomista, jossa räävittömästi plagioidaan toisten ihmisten tekemiä tekstejä ja syötetään ihmisille valmiita ajattelumalleja sekä ollaan niin poliittisesti korrektia, niin poliittisesti korrektia, että tekee mieli, noh, juoda pari kaljaa ja korottaa ääntä asiasta. Ihmisillehän ei kannata kertoa kaikkea, koska he eivät osaa ajatella omilla aivoillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Tekee mieli lainata romaania "Vuonna 1984": "Me teemme tämän ikuisuutta varten."

      Poista