perjantai 20. maaliskuuta 2015

Venäjälle avataan ensimmäinen Stalin-hirviön museo

Venäjälle kuulemma avataan maan ensimmäinen Stalin-museo. Sen paikaksi on ajateltu Tverin oblastissa sijaitsevaa Khoroshevon kylää, jossa Neuvostoliiton silloinen diktaattori ja päähirviö Josif Stalin vieraili elokuussa 1943 tutustuessaan taistelutantereisiin.

Venäjän sotahistoriallinen seura, Venäjän kommunistinen puolue ja Rzhevin alueen paikallishallinto aikovat avata museon siihen pieneen puutaloon, jossa Stalin tuolloin yöpyi.

Tarkoituksena on järjestää täysimittainen näyttely, joka on omistettu Stalinille, selviää Tverin oblastin kommunistisen puolueen tiedotteesta.

Radio vapaan Euroopan mukaan Stalinin terrorista, vanki- ja tuhoamisleireistä, yhteistyöstä kansallissosialistisen Saksan diktaattorin Adolf Hitlerin kanssa ja siihen liittyvästä Molotovin-Ribbentropin sopimuksen lisäpöytäkirjasta, jossa maat jakoivat itäisen Euroopan, mukaan lukien Suomi, omiin etupiireihinsä, ja muista vastaavista asioista museossa ei tulla puhumaan, koska totuus on niin kovin kipeä ja vaikea asia tällaisten superlutkien epäkristillisille palvojille.

Tämä sen jälkeen kun eri tiedotusvälineiden mukaan Ukrainan Krimin Venäjään liittämisen vuosipäivänä 18. päivänä Punaisen torin kupeessa oli huudettu: "Olé olé olé! Krim on meidän, annapas seuraavaksi Puola ja Suomi". Mistä muuten minulle tulee mieleen ajatus, että Venäjällä on sama oikeus Suomeen ja Puolaan kuin kansallissosialistisella Saksalla oli Neuvostoliittoon ja nyky-Kiinalla on nyky-Venäjään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti