lauantai 7. maaliskuuta 2015

Mm. naismurhat jakamassa Turkkia

Yle oli julkaissut uutisen siitä, kuinka nuoren naisopiskelijan raaka surma on nostanut Turkissa laajasti esiin naisten kokeman ahdistelun ja väkivallan.

Uutisartikkelissa todetaan, että Turkissa on meneillään kaksi selvästi erillistä kehityskulkua: toisaalta mainitaan Oikeus- ja kehityspuolue AKP levittämässä omaa asennettaan, jonka mukaan naisten tulee pukeutua ja elää islaminuskon mukaisesti, tai saavat kokea seuraukset, ja toisaalta tuodaan esiin se, että Turkki on modernisoitunut ja vaurastunut ja yhä useammat koulutetut naiset vaativat näkyvämmin oikeuksiaan.

Itse summaan tämän asian siten, että siinä on kyse yksinkertaisesti siitä, että toiset turkkilaiset ovat vähemmän islamilaisia ja toiset taas enemmän islamilaisia. Kummat ovat sitten kumpia, sitä voi itse kukin tykönään miettiä. Ja kumpaan ryhmään yleensä kuuluvat naisten ahdistelun ja surmaamisen ymmärtäjät.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/3/15 16:52

    Turkissa on ollut menossa jonkinlainen islamistien esiinmarssi ja nyt on tultu tilanteeseen, että myös maltilliset alkavat vaatia etujaan takaisin.

    VastaaPoista