torstai 26. maaliskuuta 2015

Sanovat, että hallituksen tulisi huomioida sananvapauden ja demokratian tukeminen veroratkaisuissaan

Media-alan työnantajia edustava Viestinnän Keskusliitto sekä työntekijöitä edustavat Suomen Journalistiliitto, Ammattiliitto Pro ja TEAM kuulemma vaativat, että uusi hallitus huomioi sananvapauden ja demokratian tukemisen veroratkaisuissaan.

Tärkeimpänä sanoma- ja aikakauslehtialan työllisyyteen vaikuttavana poliittisena päätöksenä liitot pitävät arvonlisäveron säilyttämistä alimmassa mahdollisessa verokannassa.

Liitot siirtäisivät samaan kantaan myös irtonumeroiden myynnin ja muistuttavat, että Suomi voisi halutessaan laskea arvonlisäveron viiteen prosenttiin.

Kuitenkin mieleen tulee, että sananvapautta ja demokratiaa ei näiden valittajien ole tarkoituskaan tukea, vaan pelkästään omaa työllisyyttään. Nimittäin puheissa eivät maininneet ollenkaan, että kenellä tahansa riippumatta siitä, onko vai eikö hän ole "oikeassa oleva" tai "väärässä oleva" taikka miellyttävä tai epämiellyttävä ihminen tulisi olla tulevaisuudessa oikeus ilmaista julkisesti mielipiteensä ilman julkisen vallan puuttumista asiaan ja että eduskunnan tulisi kumota tämän kanssa ristiriidassa oleva lainsäädäntö, eli pykälät kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja ainakin osittain pykälät uskonrauhan rikkomisesta.

Kuten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut: "Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestönosaa."

Nämä valittajat kuten valtamedia itsekin eivät näytä pitävän valtamedian ja kansanedustajien enemmistön nihkeää suhtautumista sananvapauden toteutumiseen protestoimisen arvoisena. Että sellaista "sananvapauden ja demokratian" tukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti