keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Onko paha Hommaforum parempi kuin Suomi24?

Suomi24 ei poista valheita eikä vihapuhetta sivuiltaan. Ennen kuin Suomen suurin keskustelufoorumi muuttaa tapojaan, nettikiusaaminen ei Suomesta lopu, kirjoittaa Sanna Ukkola, Ylen aamu-tv:n juontaja, Ylen blogissaan.

Lainaan kirjoitusta lyhyesti: "Tein runsas viikko sitten haastattelun Aamu-tv:hen poliitikkojen kohtaamasta vihapuheesta. Kahlasin haastattelua taustoittaessani läpi Suomi24-foorumia. Järkytyin totaalisesti: Suomen suurin keskustelupalsta on täynnä herjauksia, uhkauksia ja kunnianloukkauksia. Palstalta löi kasvoille valtaisa vihan ja pahan olon aalto. Miten tällainen voi edes olla laillista Suomessa? Miten on mahdollista, että Suomi24:n ylläpitäjä Aller ei joudu vastuuseen vihakirjoittelusta, jolle se tarjoaa massiivisen alustan?"

Itse veikkaisin, että toimittaja Sanna Ukkola saattaa olla arviossaan oikeassa. Itse en kuitenkaan kovin usein käy Suomi24:n keskusteluita katselemassa. En kuitenkaan usko, että ne olisivat nykyään niin hyviä, että Suomi24:n kansan syvissä riveissä kulkeva lempinimi "Suomi24" olisi aikaisempaa selvästi heikommin ajankohtainen.

Voit halutessasi lukea Sanna Ukkolan koko tekstin täältä: Suomi24 – vihaa kellon ympäri.

Suosittelisin Sanna Ukkolalle ja muillekin siirtymään Suoli24:n sumuisista hämäristä pahalle Hommaforum-keskustelupalstalle, joka on joidenkin ihmisten moraalisäteilynhehkuisista leimakirveistä huolimatta huomattavasti mainettaan parempi keskustelupalsta, jossa toimitaan sääntöjen mukaan.

Täältä pääset lukemaan oman esittelyni pahasta Hommaforumista.

5 kommenttia:

 1. Suomi24 on niille jotka eivät pidä sensuurista. Jos sananvapaus on primaari arvo kaikkien muiden arvojen yli, on se paikka juuri sinulle.

  Itse en kestäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sensuuri on mielestäni sitä, mitä julkinen valta voi harjoittaa.

   Pahalla Hommaforumilla ainakin periaatteessa vaaditaan jonkinlaisia käyttäytymissääntöjä.

   Muistakaa sitten sääntöjen vastaisesta toiminnasta painaa nappia, joka vie viestin moderaattoreille...

   Poista
  2. Eli esimerkiksi "Helsingin Sanomat" ei voisi sensuroida koska se ei edusta julkista valtaa vaan koostuu yksityisihmisistä ja journalisteista?

   En ole ihan ostamassa tätä kyllä.

   Minun silmissäni jopa hikipedia sensuroi, joko suojaamalla artikkeleita vandalismilta tai poistamalla koulukiusaamisfunktioituja juttuja joissa sisältönä on yleensä se kuka ja kekäkin on homo ja kenen puhelimeen pitää soittaa seksilinjalle.

   Poista
  3. Hesari voi kyllä pimittää eli jättää julkaisematta jotain tuikitärkeää tietoa.

   Hikipedia taas toimittaa.

   Mutta en ole täällä opettamassa. Olen täällä valittamassa, miksi minun miekkani on tylsä.

   Poista
  4. Voin sanoa vielä, että on ihan tavallista, että verbiä "sensuroida" käytetään myös löysemmin. Itsekin voisin sanoa, että voi kun te sensuroitte tekstistäni juuri tuon kohdan tms. Mutta sanoisin silti, että varsinaisesti siinä käsitteessä olisi kysymys julkisen vallan suorittamasta asiasta.

   Poista