lauantai 7. maaliskuuta 2015

"Ne vie meiltä kaikilta työt!"

Tasan klo 15 veljeni tuli hakemaan minua kerholta, jossa olin ollut vapaaehtoishommissa. Hän vei minut mukanaan Espoossa pidettäviin syntymäpäiväjuhliin.

Jossain vaiheessa juhlatilaisuutta käytiin ruokapöytään. Siinä jonkin aikaa syötyämme ja istuttuamme kiinalainen nainen päivitteli sitä, kuinka jotkut ulkomaalaissyntyiset ihmiset pitävät Suomessa täysin normaalina sitä, että he vuodesta toiseen nauttivat vain sosiaaliavustuksia eivätkä yritä hankkia itselleen työtä. Toinen kiinalainen nainen säesti ensimmäistä. Muitakin ihmisiä puuttui puheeseen. Joku mainitsi, että on väärin muita ulkomaalaissyntyisiä maassa-asujia kohtaan se, että toiset aina vain lorvivat eivätkä tee mitään leipänsä eteen.

6 kommenttia:

  1. Niinpä. Minun duuneissani on paljon ulkomaalaistaustaista väkeä. Pääsääntöisesti kaikki afrikkalaiset ovat kristittyjä afrikkalaisia. Uskonto näyttää olevan integraation kannalta tärkeää. Teen töitä yksityisellä sektorilla, valtion hommat saattavat olla oma lukunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä uskonnon merkityksestä integraatiossa, juu.

      Poista
  2. Tottakai uskonto on integraation kannalta tärkeää. Jos ei muuten niin sen takia että oman maan ateistejakin voidaan kohdella kuin vierasta sikaa. "Pohjois-Koreaan" -lähtölappuja ollaan allekirjoittamassa yhtä innolla kuin natsi pakkaamassa neekereiden matkalaukkuja tämän ollessa menossa takaisin omaan maahansa.

    Eli integraation ja uskonnon välinen yhteys voi olla tosi, mutta ei niin miellyttävä kuin kristitty ajattelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, kyllä uskonnottomatkin ovat mitä luultavimmin keskimäärin paremmin integroituvia kuin muslimit.

      Lähtölaput Pohjois-Koreaan voivat olla jossain määrin sen syytä, että vielä jokin aika sitten maailmanlaajuisesti marxismileninismi ateismeineen oli tieteellinen maailmankatsomus.

      Katson itse kuitenkin, että kaikkia ihmisiä tulisi kohdella ihmismäisesti tai sen mukaan, miten nämä itse käyttäytyvät ja toimivat.

      Poista
  3. "Ne vie meiltä kaikki tytöt" on sentään kai vielä hyvä argumentti? On kuitenkin ikävää että perussuomalaisia uhkaillaan työpaikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, onko se hyvä argumentti. Tuosta toisesta jutusta minulle tulee sellainen asia mieleen, että Vihreät olisivat varmaankin kauhuissaan, jos Perussuomalaisten kannattajat alkaisivat joukolla äänestää heitä. Kun kerran kannattajien keskimääräinen koulutustaso alenisi.

      Poista