sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Amnesty International, Viron vapaus ja ei-kansalaiset

Amnesty International valittaa tuoreessa maaraportissaan, että Virossa on kymmeniätuhansia kansalaisuudettomia ihmisiä, joilla on rajatut poliittiset oikeudet.

Nämä ihmiset ovat niitä ihmisiä tai heidän jälkeläisiään, jotka muuttivat tai jotka siirrettiin Viron alueelle sen ollessa totalitaristisen diktatuurivaltio Neuvostoliiton pakotettu osa.

Viro itsenäistyi Neuvostoliitosta 1991. Alun perin maa oli itsenäistynyt Venäjästä tai tarkemmin sanoen sen seuraajasta Neuvosto-Venäjästä vuonna 1918. Viro oli kuitenkin vuosikymmeniksi menettänyt itsenäisyytensä toisen maailmansodan aikana, kun Neuvosto-Venäjän seuraajavaltio Neuvostoliitto liitti sen itseensä ensin vuonna 1940 ja uudestaan vuonna 1944. Maan pakkoliitos Neuvostoliittoon perustui Neuvostoliiton ja natsi-Saksan vuonna 1939 solmimaan sopimukseen.

Mitä tähän Amnesty Internationalin valitukseen tulee, niin nämä Neuvostoliiton kansalaiset, jotka olivat siirtyneet Viroon, ovat olleet itse pirun tyhmiä, kun eivät ole opetelleet maan kieltä. Viron kielen oppiminen myöskin auttaa kummasti itsenäistyneen maan kansalaisuuden saamisessa. Jos taas nämä maahanmuuttajat eivät halua opiskella viron kieltä ja ovat kuitenkin tyytymättömiä asemaansa Virossa, niin se on sitten voi voi. He voivat aina muuttaa sieltä pois Venäjälle.

4 kommenttia:

  1. Ursäkta, men din sats är oförståelig. Vad vill du berätta oss?

    VastaaPoista
  2. Kan jag få låna den här telefonen? Oliko tämä ruotsia?

    Olen joka tapauksessa luvannut itselleni rupeavani kertaamaan ruotsia heti kun pakkoruotsi on poistettu kuvioista.

    Muuten sanoisin vain, että nykyään ei Linuxissani toimi asentamani automaattinen sähköpostintarkistaja, koska olin laittanut Gmalin asetuksista namikat kireämmälle. Joten joudun aina erikseen avaamaan sähköpostisovellukseni nähdäkseni, että onko minulle tullut postia. Ja sama pätee myös Bloggerin lähettämiin ilmoituksiin blogini lukijakommenteista.

    VastaaPoista