lauantai 14. maaliskuuta 2015

"Muslimit" Suomen talvi- ja jatkosodassa: kymmenen tataaria kaatui

Kokoomuksen Verkkouutiset kertoo kymmenen tataarin kaatuneen Talvisodassa. Uutinen oli otsikoitu muodossa "Muslimit Suomen talvi- ja jatkosodassa: kymmenen tataaria kaatui".

Uutisartikkeli kertoo Suomen tataarien edustavan maltillista islamin tulkintaa ja olevan sopeutuneita saumattomasti Suomeen ja vaalivan omaa kulttuuriaan.

Se mitä Kokoomuksen lehti kertoo tataareista, lienee varsin totta, mutta uutisartikkelin otsikko herättää tietty ihmetystä. Miten ihmeessä voidaan tietää, että kaikki Suomen tataarit olisivat muslimeita!? Eikö yhtä hyvin voisi sanoa, että suomalaiset ovat kristittyjä ja melkein kaikki Talvisodan kaatuneet Suomen puolella olisivat kristittyjä. Vai olisiko totuus siinä, että niin kantasuomalaisissa kuin Suomen tataareissa on joukossa myös uskonnottomia?

En myöskään usko Suomen tataareitten hirveästi hinkuvan siihen aikaan, jossa islamin 600-luvulla jKr. perustaneen profeetta Muhammadin opetusten perusteella tataarit olivat vuosisatojen ajan vuosisatoja sitten metsästäneet niitä ihmisiä, jotka eivät olleet muslimeita, laajoilta alueilta orjiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti