torstai 30. huhtikuuta 2015

Mitä Kyuu Eturautti oli sanonut Vihreistä Pimeyden ytimessä

Kyuu Eturautti oli toisaalta pahaa ja toisaalta tavallaan jonkin verran hyvääkin lausunut äskettäin Vihreistä pahalla Hommaforum-keskustelupalstalla, tuolla pimeyden ytimellä, jota myös Vihan punttisaliksi kutsutaan ja jossa muusikko Ansi Kela on myös vaikuttanut ja paha Muutos 2011 -puolue synnytetty. Hän oli tehnyt sen keskusteluketjussa Oula Lintula: Avoin kirje Perussuomalaiset rp:lle., ja tekstinsä olen lainannut tähän:

Minun, henkilönä, joka pyörii sateenkaariporukoissa, tanssii prideissä pukeutuneena melko kyseenalaisesti, harrastaa erinäisten vieraiden kulttuurien viihdetuotoksia ja lukee aktiivisesti maailmanpolitiikkaa, oli kivuliaan vaikeaa olla Vihreiden piireissä aikanaan. Se on oikein hyvä paikka henkilölle joka haluaa kääntää vintin nollille ja istua passiivisesti kuuntelemassa Suuren Johtajan sanomaa. Se ei ole oikea paikka henkilölle joka haluaa oppia, tutkia taustoja tai olla valmis kyseenalaistamaan omia ja muiden näkemyksiä.

Vaikka pidänkin Soinia yhtenä ikävimmistä poliitikoista mitä tässä maassa on, annan hänelle siitä pisteet että hän on ainakin julkisessa keskustelussa puolustanut sivistyneen erimielisyyden ilmapiiriä. Okei, on väitteitä siitä että hän ei näin tee kulissien takana, mutta edes tuon sanoman sanominen on pieni askel oikeaan suuntaan, yksi askel enemmän kuin monelta muulta puoluejohtajalta, katsokaa nyt vaikka Rinnettä tai Stubbia, kiihkopuolueista puhumattakaan. Terve puolue tunnustaa erimielisyyksien olemassaolon, hyväksyy ne positiivisena ilmiönä ja käsittelee nämä asiallisesti. Se vaatii toki taitoa sekä rivijäsenistöstä että puheenjohtajistosta.

Olisin aivan oikeasti toivonut aikanaan, että olisin vihreissä pärjännyt, olisin ehkä liittynyt jäseneksi ja kokenut sen kodiksi, mutta vaikka monet rivijäsenet olivatkin kivoja ihmisiä, se oli henkisesti niin ahdas paikka että piti melkein itkeä joka kerta kun kokouksesta poistui. On karmivan surullista, että akateemisuuteen vannova puolue on ottanut ydinasenteekseen tietoa ja tutkimusta vihollisena pitävän asenteen. Kyllä heitä kiinnostaa tukea kouluja, mutta ei oppimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti