perjantai 17. huhtikuuta 2015

Viimeinen rutistus näissä vaaleissa, ja sen jälkeen lepo

Kuulemma ennakkoon äänestäminen on näissä eduskuntavaaleissa ollut hyvin suosittua. Ja nyt on sitten edessä lopullinen vaalipäivä ensi sunnuntaina, jolloin loputkin meistä ihmisistä käyvät äänestämässä.

Toivon Suomi-nimisen demokraattisen maan kansalaisena hirveän korkeaa äänestysprosenttia, ja kansalaisten oman sekä yhteisen edun mukaista perusteellista asioihin perehtymistä. Tosin sitä, että puolueet ja ehdokkaat ovat keskenään usein rajusti eriarvoisia siinä suhteessa, miten paljon niillä ja heillä on ollut ja on edelleen pistää rahaa vaalikampanjointiin ja siten hankkia näkyvyyttä itselleen ja aatteelleen, voi itse kukin demokratian kannattaja pitää jonkinlaisena kauneusvirheenä näissäkin vaaleissa.

Itse äänestin ennakkoäänestyksessä Joonas Kärnää, veljeäni, jota voi äänestää ainoastaan Uudellamaalla (ehdokasnumero 243). Joonas on ehdolla Muutos 2011 -puolueen riveissä. Muutos on eräänlainen liberaalipuolue, joka ajaa suomalaisten etua, sananvapautta ja suoraa demokratiaa täydentämään edustuksellista demokratiaa.

Täältä [linkki poistettu teknisten syiden johdosta] pääset katsastamaan Muutoksen ehdokkaat koko maassa.

Eduskuntavaalit eivät ole voittajavetoa, vaikka jotkut toisin luulevat, vaan siinä on kysymys kansalaisten tahdonilmaisusta. Eduskunnan tulevakin paikkamäärä kuvastaa äänestäjien tahtoa, joten kannattaa äänestää ja tehdä se harkiten.

Ja jännittävän sunnuntain vaali-illan jälkeen pääsemme sitten kaikki vihdoin lepoon vaalikamppailuihin liittyvästä jännityksestä.

4 kommenttia:

 1. Hesaltakin oli tullut viimeinen rutistus eilisessä pääkirjoituksessaan. Vaikutti varsin epätoivoiselta manipuloinnilta, mutta tehoaa varmasti osaan äänestäjistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei, oh. Pitääpä katsoa, löydänkö jostain torstaina Hesarin.

   Poista
 2. Lisää Joonaksen vaalinumero tekstiin.

  VastaaPoista