torstai 9. huhtikuuta 2015

"Teidän syytänne" – James Hirvisaaren kuuluisa puhe

Kansanedustaja James Hirvisaari (Muutos 2011) on Suomen Émile Zola. Hänen viime aikoina eduskunnassa pitämistään puheista lienee tunnetuin "Minä syytän", jossa Hirvisaari syyllistää päättäjiä oman kansansa myymisestä ja pettämisestä. Hän moittii heitä rankemman kautta sanoja säästelemättä.

Ranskalainen kirjailija Émile Zola (1840-1902) oli luonnollista mainita tässä yhteydessä siksi, että tämä tuli aikoinaan tunnetuksi siitä, että hän julkaisi 1898 avoimen kirjeen "J'accuse" (Minä syytän), jossa tämä syytti seitsemää korkea-arvoista upseeria ja kolmea käsialantutkijaa todisteiden keksimisestä Dreyfus-nimistä juutalaista upseeria vastaan ja totuuden peittelystä. Dreyfysiä syytettiin tuolloin sotasalaisuuksien välittämisestä saksalaisille.

Puhe on 3 minuuttia ja 53 sekuntia pitkä ja löytyy täältä: Teidän syytänne

Puhe on osa kolmen puheen sarjaa, ja niin niiden videotaltioinnit kuin puheet tekstinä löytyvät kansanedustaja Hirvisaaren blogimerkinnästä Ihmisoikeusselonteko – vihapuheet ja islam.

Voit halutessasi myös käydä katsomassa videonpätkän James Hirvisaaresta Enbuske & Linnanahde crew -ohjelmassa. Ohjelman jakso oli taltioitu pian sen jälkeen, kun Perussuomalaiset olivat erottaneet Hirvisaaren keskuudestaan. Videonpätkä on pituudeltaan 8 minuuttia ja 49 sekuntia. Oi, katso:

kansanedustaja James Hirvisaari Enbuske & Linnanahde crew -ohjelmassa

Lisäksi voit käydä lukemassa suppean selontekoni Hirvisaaren edustamasta Muutos 2011 -puolueesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti