tiistai 28. huhtikuuta 2015

"Islamofobia" laittomaksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Yhdistyneen kuningaskunnan Työväenpuolueen johtaja Ed Miliband on lausunut, että hänen puolueensa tulee määrittelemään "islamofobian" laittomaksi, jos se voittaa vaalit. Näin hän on todennut Muslim News -julkaisulle yksinoikeudella antamassaan haastattelussa.

Lainaan muusikko Petri Kaivantoa, joka oli kommentoinut uutista seuraavalla tavalla:

"Tätä ei Orwellkaan välttämättä arvannut. Onneksi toi laki ei ole vielä voimassa, muuten varmaan pidättäisivät mut Londonistanin lentokentällä keskiviikkona.

Ihan pikkuvinkkinä: is-la-mo-fo-bi-aa ei o-le o-le-mas-sa. There is no such thing as islamophobia. Tai siis semmoista käytöstä kyllä on, että islamista ei voi tai saa puhua mitään, koska pelätään islamin suuttuvan. Ed Miliband edustaa ilmeisesti tällaista mielisairautta."

Minusta muusikko Kaivanto on tuossa oikeassa. Sellaista asiaa kuin "islamofobia" ei ole olemassa, tai vaihtoehtoisesti tulisi puhua myös fobioista kristinuskoa, buddhalaisuutta, hindulaisuutta, taolaisuutta, kungfutselaisuutta ja animistisia uskonnonmuotoja kohtaan. Puhumattakaan ateismista.

En maininnut tuossa fobiaa juutalaisuutta kohtaan, koska puoluejohtaja Miliband oli maininnut sentään antisemitismin haastattelussaan.

Miliband ei kertonut, että onko se "islamofobiaa" myös, jos homoseksuaali kohtaa islamilaista syrjintää tai väkivaltaa ja valittaa siitä, tai se, jos islamin jättänyttä henkilöä muslimit yrittävät tappaa ja tämä paheksuu sitä. Tai jos islamia kannattamaton nainen joutuu muslimien islamilaisen raiskauksen uhriksi eikä pidä sitä oikeutettuna.

Islamilaisten maiden järjestö OIC, johon kuuluu 57 islamilaista maata, kannattaa sellaista käsitystä ihmisoikeuksista, että se ei saa olla ristiriidassa islamilaisen sharialain kanssa, joka on periaatteessa peräisin 600-luvulta islamin perustamisen ajoilta ja joka on täysin yhteensopimaton nykyaikaisten ihmisoikeuskäsitysten kanssa.

Ed Miliband kannattaa myös Palestiinan valtion tunnustamista, vaikka palestiinalaishallinto ei ole luopunut Israelin tuhon vaatimuksistaan.

Mies pitää erinomaisen tärkeänä ja arvokkaana suhdettaan Yhdistyneen kuningaskunnan muslimiyhteisöön, ja jatkaisi sillä linjalla myös tultuaan pääministeriksi.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on muuten olemassa nykyään valtion hyväksymiä sharia-tuomioistuimia, jotka koskevat muslimeita, myös niitä itsensä muslimeiksi itsensä identifioivia, jotka eivät haluaisi näiden tuomioiden koskevan itseään.

Itse olen sitä mieltä, että  maailmanlaajuisen islamilaisen yhteisön tulisi tuomita se, että islamin perustanut profeetta Muhammad hyväksyi orjuuden ja piti itsekin orjia ja seksiorjia ja se, että hän piti täysin sopivana sitä, että islamia levitetään koko maailmaan miekalla. Muu olisi itsensä asettamista ihmistapojen ulkopuolelle. Vai onko tämäkin "islamofobiaa"?

2 kommenttia: