perjantai 24. huhtikuuta 2015

Onko Timo Airaksinen antipluralistinen filosofi?

Käytyjen eduskuntavaalien tulosten selvittyä filosofi Timo Airaksinen oli lausunut seuraavaa: "Meillä on pian monikulttuurinen yhteiskunta, mutta kuitenkin meidän tuleva valtiovarainministerimme on harras katolinen ja pääministeri lestadiolainen. Ja vielä niiltä alueilta, joilla uskonnollisuus yhä merkitsee jotakin. Tällaista vanhaa ateistia se kyllä vähän hirvittää."

Airaksista uskonnollisuus vähän hirvittää, mutta minua hänen asenteensa ihmetyttää. Pluralistisessa yhteiskunnassa ei kai pitäisi olla hirveästi väliä sillä, onko ministeri uskonnollinen vai uskonnoton. Tärkeää on vain se, ettei hän kannata teokratiaa tms. heikommin demokratian kanssa yhteensopivaa aatemaailmaa.

Näkee, että Airaksinen katsoo uskovaisia ihmisiä hieman nenänvarttaan pitkin. En silti sano, ettei häntä voisi nimittää filosofiksi. Ehkä hän on antipluralistinen filosofi.

Muuten olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että teokratiaa tai muuta sellaista kannattavilta tulisi ottaa sekä äänioikeus että vaalikelpoisuus pois.

3 kommenttia:

 1. T.A. on yksi monista, jotka ovat monikulttuurisuususkonnon pauloissa.
  Hänelle mainitsemasi demokratian kanssa huonosti pelaavat parran pärisyttäjät ovat osa tuota orgasmista monikultturista harmoniaa, jonka hän on utopistiseen "My Little Pony" -tyyliseen maailmankuvaansa maalannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli hän ei suinkaan vastusta uskontoa sinänsä, vaan ainoastaan "vääräuskoisten" uskontoja.

   Poista
 2. Niin, kaikki Suomelle perinteinen on paskaa, mutta kaikki mikä haisee kamelinpaskalle on mämmiä parempaa.

  VastaaPoista