tiistai 28. huhtikuuta 2015

Huh heijakkaa, Tom of Finlandin patsas keskuskirjastolle??!!1!!!

Homoerotiikkaa taiteessaan esittäneen kuvataiteilijan ja sarjakuvapiirtäjän Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen (1920-1991) patsasta on nyt oltu puuhaamassa keskuskirjastolle Helsingissä. Aloitteen oli tehnyt varavaltuutettu Nuutti Hyttinen (ps.) siksi, että "saataisiin keskuskirjastoon jokin syy miksi se kiinnittäisi huomiota ulkomailla. Jos se loukkaa jotain uskonnollisia ryhmiä niin se loukkaa samalla tavalla kristittyjä ja muslimeja ja kaikkia jotka vastustavat homoja", Hyttinen toteaa täysin vastoin Perussuomalaisiin yleensä valtajulkisuudessa liitettyjä mielikuvia.

"Se ongelma on niissä ryhmissä itsessään, jotka eivät tykkää homoista. Niiden olisi aika päivittää käsityksiään tälle vuosisadalle", hän lisää.

Hyttisen ehdotusta on jo ehditty nimittää rasistiseksi, vaikka uskonto ei ole rotu eikä etninen ryhmä, ja jos joku todella loukkaantuisi Tom of Finlandin patsaasta, niin ongelma olisi hänen päässään eikä Nuutti Hyttisen päässä.

Minua ehdotettu patsas ei haittaisi, vaikka Tom of Finland tykkäsikin SS-miesten univormuista, jotka oli suunnitellut Hugo Boss. Itse vastustan henkilökohtaisesti kansallissosialismia, kuten kirjoituksestani voi päätellä. Tosin uskon Touko Laaksosenkin vastustaneen.

Itse en ole miehen taiteeseen laajemmalti kuitenkaan tutustunut. Toivottavasti patsaasta, jos hanke toteutuu, tulee ihmisystävällinen.

Minua ei haittaisi, jos jonnekin pystytettäisiin myös patsas, joka ilmentäisi heteroseksuaalisuutta. Sitäkin vaan taatusti nimitettäisiin rasistiseksi, koska ihminen on tyhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti