torstai 9. huhtikuuta 2015

Ahh tätä äänestämisen onnea ja suomen kielen päivää

Kyllä nyt tämän valtakunnan asiat saadaan kuntoon! Kävin tänään äänestämässä ennakkoon eduskuntavaaleissamme.

Mukanani oli kaksi tuttua ihmistä, joista toinen oli unohtanut jonnekin henkilöllisyystodistuksensa, joten hän ei päässyt nyt käyttämään äänioikeuttaan. Mutta meille kahdelle äänestämään päässeelle tuli kevyt olo äänestämisen jälkeen. Aurinko myös paistoi kauniisti.

Äänestin Muutos 2011 -puolueesta ehdolla olevaa Joonas Kärnää, jota voi äänestää ainoastaan Uudellamaalla ja joka myös sattuu olemaan veljeni.

Lisäksi hyvää Mikael Agricolan päivää ja suomen kielen päivää! Agricolahan (1510-1557) oli heppu, joka oli kehittänyt suomen kirjakielen kääntämällä kristinuskon perusteoksen Uuden testamentin ja Vanhan testamentin osittain suomeksi sekä kirjoittamalla suomeksi uskonnollista kirjallisuutta, ja miestä pidetäänkin myös suomenkielisen kirjallisuuden isänä.

Hyvä päivä käydä äänestämässä.

4 kommenttia:

 1. Ruotsalainen M.Agricola onkin tosiaan kirjoitetun suomenkielen isä, jos unohdetaan se tosiseikka, että Suomeksi on kirjoitettu jo satoja vuosia ennen häntä. Novgorodin tuohikirjeet 1100-luvulta todistavat tämän väitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuohikirjeet. Kyrillisinkin kirjaimin kirjoitettu suomen kieli on suomea.

   Ainakin laajempi suomenkielinen kirjallinen tuotanto on vasta Agricolan perua.

   Poista
 2. Hyvä huomio tuosta eilisestä! Jotain symbolistista oli eilisessä ja numeron raapustamisessa korttiin. Väistämättä alkoi pohtia, minkähänlaisissa oloissa seuraavat vastaavat vaalit tullaan käymään ja onko silloin enää jäljellä mitään, minkä vuoksi äänestää. Tärkeät vaalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat. Ja on asioita, jotka saavat huomaamaan, ettei maailma olekaan paratiisi.

   Poista