tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tanskan kuningattaren maahanmuuttajapuheet ja Ranskan nk. äärioikeiston likapyykinpesu

Poikkeuksellisesti käsittelen samassa blogimerkinnässä kahta eri uutista.

Uutinen 1:

Tanskan kuningatar Margareeta II sanoo, että maahanmuuttajien on kunnioitettava tanskalaisen yhteiskunnan perusarvoja.

Kuningattaren esittämät mielipiteet maahanmuuttajista ovat nousseet Tanskassa otsikoihin.

"Maahanmuuttajien ei tarvitse muuttaa uskontoaan tai ruokavaliotaan. Kysymys ei ole lihapullista. Kysymys on siitä, että he sopeutuvat maahan johon ovat tulleet", kuningatar totesi lehdistölle maanantaina.

Pian 75-vuotisjuhliaan viettävä kuningatar Margareeta totesi juutalaisyhteisön olevan "kaunis esimerkki" siitä, miten vähemmistö voi sopeutua tanskalaiseen yhteiskuntaan.

Maahanmuuttokeskustelu on voimistunut Tanskassa Kööpenhaminan helmikuisen terrori-iskun jälkeen.

Tuolloin mies, jolla oli islamilaiset motiivit teolleen, hyökkäsi ensin sananvapautta käsitelleeseen puhetilaisuuteen ja sen jälkeen synagogaan. Molemmissa kohteissa hän surmasi yhden ihmisen. Myöhemmin tekijä kuoli poliisin luoteihin.

Minusta on henkilökohtaisesti ihmeellistä, että tällaiset puheet ylipäätään voivat nostattaa mitään kohua.

Uutinen 2:

Ranskan äärioikeistolaiseksi kutsutussa Front National (Kansallinen rintama) -puolueessa on ollut likapyykkiä ja sen pesua viime aikoina. Nimittäin maanantaina puolueen perustaja ja aikaisemmin vuosikymmeniä puoluetta luotsannut Jean-Marie Le Pen sanoi ranskalaisen Le Figaro -lehden haastattelussa, että hän on pettynyt tyttäreensä Marine Le Peniin, joka nykyään johtaa puoluetta.

Isän ja tyttären kiristyneet välit päätyivät otsikoihin viime viikolla, kun Marine Le Pen tuomitsi isänsä juutalaisten toisen maailmansodan aikana tapahtunutta natsien suorittamaa kansanmurhaa holokaustia vähättelevät puheet. Le Figaron haastattelussa Jean-Marie Le Pen sanoo, että hän ei aio vetäytyä politiikasta tyttärensä toiveiden mukaisesti.

Minusta Marine Le Pen on tehnyt asiassa aivan oikein. Vain pahuksen idiootit vähättelevät holokaustia. Mukaan lukien monet uusnatsit ja muslimit. Toivon lisäksi, että Turkin ensimmäisen maailmansodan aikana suorittama armenialaisten kansanmurha kansainvälisesti tunnustettaisiin kansanmurhaksi, vaikka Turkkia toivomukseni voi hiertääkin.

Lainaan Adolf Hitleriä, kansallissosialistisen Saksan (1933-1945) johtajaa: "Kuka muistaa armenialaisia!"

Olen kuitenkin joka tapauksessa sitä vastaan, että "äärioikeistolaisia" nimitettäisiin tällä nimellä, kun he eivät ole useinkaan kovin oikeistolaisia. Äärikeskustalaisuus olisi minusta sopivampi nimitys. Mielestäni äärioikeistolaisia ovat pikemminkin klassisen liberalismin kannattajat.

2 kommenttia: