tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ah, auvoa ja onnea armeijatavaraliikkeessä

Viime viikon keskiviikkona kävin parin tutun kuoman kanssa Varustelekassa. Tarkoitukseni oli ostaa jonkinlainen kevyempi takki korvaamaan oranssinväristä välikaudentakkiani, jonka hihojen päät olivat tummuneet liian pahasti.

Ja voi sitä täydellistä onnea, minkä koin kierrellessäni paikan ihmeitten seassa.

Ostin saksalaisen (viittaan siis Saksan liittotasavaltaan) kevyen pitkähihaisen kauluspaidan, joka oli varustettu vetoketjulla ja neppareilla. Minä en usko nappeihin. Lisäksi siihen kuului minun mielestäni tyylikkään näköinen maastoväritys. Minähän en tavallisesti viitsi hankkia vaatteita, jotka ovat liian sotaisan näköisiä, mutta kun minä pidin riittävän paljon tämän vaatteen tyylistä, niin ostin sen. Paidan kangas on jonkin verran paksumpaa kuin tavallisissa kevyissä kauluspaidoissa. Joku voisi nimittää tätä kevyeksi takiksikin. Joka tapauksessa se oli kauhean halpa. Vasemmassa hihassa olkapään luona sijaitsee pieni Saksan liittotasavallan lippu.

Myöskin ensimmäisen kerran elämässäni nyt Varustelekassa kokeilin pitää käsissäni aitoa Suomi-konepistoolia. Luonnollisesti kyseinen ase oli deaktivoitu, eli en heilunut kaupassa kuolettavan aseen kanssa. Ihmettelin, miten kammottavan painava kapistus Suomi-konepistooli on.

Olisin todennäköisesti myös ostanut takin, jossa on samankaltainen maastokuvio kuin tietyssä Yhdysvaltain armeijalla käytössä olleessa mallissa. Eli maastokuvio koostuu pienistä neliöistä. Itse asiassa sellainen maastoväritys tapaa aiheuttaa minun aivoilleni oikosulun, mutta olen ajatellut, että jos sellainen takki on päälläni eikä edessäni, niin selviän vähemmällä. Maastokuviointi on mallia "universaali" eli se toimii yhtä hyvin tai yhtä huonosti kaikissa maisemissa. Tämä takki olisi ollut ilmeisesti sopivampi myös kylmemmille keleille, mutta onneksi en löytänyt sitä mistään enkä viitsinyt kysyä, onko heillä sitä kenties varastossa tällä hetkellä. Säästin toistaiseksi rahani. Mutta minusta tuntuu, että jos käyn toisen kerran lähiaikoina Varustelekassa, tulen ostamaan sen, jos sitä on paikalla. Huolimatta siitä, että siinä on maastokuvio. Tai sitten en. En tiedä.

Ostin myös kaksi rasiallista kopiota toisen maailmansodan aikaisesta saksalaisesta tummasta sotilassuklaasta. Ja kaksi rasiallista sen nykyaikaisempaa versiota, joka on maitosuklaata. Olen kerran aikaisemminkin ostanut näitä. Molemmissa on sen verran lisättyä kofeiinia (kaakaopapu ei sisällä luontaisesti kauheasti kofeiinia), että se herättää kuolleetkin.

Pidän muuten tuosta ostamastani pitkähihaisesta kauluspaidastani oikein kovasti. Toistaiseksi en ole kyllä uskaltanut vielä pitää sitä ylläni ulkoillessani, koska pelkään hiukan kylmyyttä. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että laitan sen päälleni torstaina.

2 kommenttia:

 1. Mä en oo ikinä käyny Varustelekan liikkeessä, mutta kunnon setti erilaisia vaatteita sieltä on tullut tilattua. Sotilaskama on paitsi tyylikästä, myös suunniteltu kestämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeah.

   Minusta on mukava käydä itse liikkeessä, kun se ei sijaitse kovin kaukana kotoani. Saa sovitettua vaatteetkin.

   Poista