maanantai 30. joulukuuta 2013

Spartacus surun murtamana -uni

Näin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä unta, jonka ymmärtäminen vaatii hieman taustatietoja, joten kannattaa mahdollisesti lukea seuraavat blogimerkintäni:

Paha sai yhden kerran palkkansa: Crassus ja Spartacus

Tarina: Rooman senaatti ja kansa; Spartacus

Gladiaattorit merkkinä elämän rumuudesta

Ja itse uni siis oli seuraavanlainen:

Oli suuri monessa kerroksessa oleva luolasto, jossa asui paljon ihmisiä. Siellä asuivat myös eräät Capuan gladiaattorikoulusta karanneen Spartacuksen (100-71 eKr.) läheiset. Spartacus oli tässä vaiheessa jo voimakkaan orjista ja muista raskautetuista koostuneen monikansallisen armeijan komentaja. Unessa minun ja Spartacuksen piti mennä pelastamaan luolastosta nämä hänen läheisensä, sillä tiesimme roomalaisten sotilaiden olevan matkalle paikalle. Nämä saattoivat saapua minä hetkenä hyvänsä.

Saavuin Spartacuksen kanssa hänen läheistensä luolaan. Kävi ilmi, että roomalaiset olivat jo käyneet paikan päällä, sillä löysimme luolasta kolme muumioitua ruumista. Spartacus meni tietenkin aivan hajalle. Minä yritin saada hänet lähtemään kanssani pois aivan heti paikalla, sillä minulle oli selvää, että roomalaiset tulisivat käymään täällä uudemmankin kerran, kun kerran edellisellä kerralla eivät olleet saaneet orja-armeijan johtajaa kiinni. Spartacus ei kuitenkaan suostunut lähtemään, vaan kävi agressiiviseksi.

Pelkäsin saavani Spartacuksen miekasta, joten koska miestä ei voinut saada lähtemään, minä päätin pelastaa ainakin itseni. Sain edettyä metsikköön asti enkä ollut nähnyt vielä vilaustakaan roomalaisista. Hölkkäsin kapeaa tietä pitkin kohti Spartacuksen armeijan leiriä. Päästyäni jo lähelle sitä vastaani tuli tuttu soturi, jolle kerroin mitä oli tapahtunut. Jatkoin sitten matkaa ja pian saavuin Spartacuksen armeijan leiriin. Kerroin vastaavalle naispuoliselle päällikölle, että olemme voineet menettää Spartacuksen.

...
PS 18.5.2016: Spartacus ja hänen orjakapinansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti