sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Puolialaston naisasianainen keskeytti joulumessun Kölnin tuomiokirkossa

Naisten etuja ja miesten etujen huomiottajättämistä ajavan Femen-ryhmän jäsen oli keskeyttänyt perinteisen joulumessun Kölnin tuomiokirkossa, Saksassa.

Saksan roomalaiskatolisia järkyttänyt protesti alkoi juuri, kun iäkäs kardinaali Joachim Meisner oli aloittamassa saarnaansa. Yleisön keskeltä ryntäsi kirkon eteen ylävartalonsa riisunut hutsu.

Naikkonen kiipesi seisomaan alttarin päälle. Hän oli kirjoittanut vartaloonsa tekstin "I AM GOD" (OLEN JUMALA) ja hän huusi samaa iskulausetta alttarilta.

Mielenosoitus kesti vain muutamia sekunteja, sillä naikkonen raahattiin ulos kirkosta. Hän kertoi myöhemmin jonkun lyöneen häntä kasvoihin. Poliisi nostaa häntä vastaan syytteen uskonnonharjoittamisen häiritsemisestä ja kotirauhan rikkomisesta.

Naikkonen kertoi myöhemmin halunneensa esittää vastalauseensa kirkon toiminnalle, joka hänen mielestään on kohdellut ihmisiä epätasa-arvoisesti 2000 vuoden ajan.

Seuraavaksi jäämmekin odottamaan, milloin naikkonen menee tekemään saman performanssin moskeijaan. Muslimien uskonnollinen yhdyskuntahan on kohdellut olemassaolonsa ajan ihmisiä vielä epätasa-arvoisemmin kuin roomalaiskatolinen kirkko. Voitaisiin tässä yhteydessä mainita samaan joukkoon kuuluvana vielä hindulaisuuskin.

"Kirkko haluaa sanella, mikä on oikein ja mikä väärin", hän perusteli. Jos tämä naikkonen haluaa ihmisten uskovan, että esim. raiskaaminen on väärin, niin silloin toki hänkin "haluaa sanella, mikä on oikein ja mikä väärin". Voin toki olla väärässäkin, ja naikkonen voi olla todellisuudessa nihilisti ja postmodernisti, mutta miksi hän siinä tapauksessa menisi osoittamaan mieltään kirkon alttarille jumalanpalveluksen aikana.

Lisäksi protesti kohdistui kardinaali Meisneriin, joka on johtanut arkkihiippakuntaa 25 vuoden ajan. Naikkosen mielestä tämän suhtautuminen on ollut "seksististä ja patriarkaalista".

Täytyy myöntää, että viime ajat minunkin suhtautumiseni on ollut yhtä lailla seksististä ja patriarkaalista. Muutamat tuttavani voivat tämän halutessaan todistaa. Mutta mitäs pahaa sellaisessa on? Itse kannatan silti ihmisiin suhtautumista näiden sukupuolesta, etnisyydestä, rotupiirteistä, luokka-asemasta ja mielipiteistä riippumatta täyden ihmisarvon ja täysien ihmisoikeuksien pohjalta.

Jos tällainen naikkonen tulisi esim. bloggaamiseni takia jotain päivänä puolialastomana kämpilleni huutelemaan törkeyksiä, niin minä kyllä puristelisin hänen tissejään ja taputtaisin hänen takamustaan ennen kuin heittäisin hänet ulos. Perustelisin käyttäytymistäni sillä, että kuka käski tulla tänne hillumaan kun ei ole kutsuttu.

Tämän nartun kohteleminen mainitsemassani kuvitteellisessa tilanteessa tuolla tavalla ei olisi ristiriidassa minun ihmisoikeusmyönteisyyteni kanssa.

Ja sitä paitsi naikkonen ei vastoin esittämäänsä väitettä ole sen enempää joku jumalista kuin suurinkaan Jumala, maailmankaikkeuden Luoja. Ainakin veikkaisin näin. Voin olla väärässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti