tiistai 10. joulukuuta 2013

Tampereen hyvästä mielenosoituksesta tuli lässytyspaska

Nk. kiakkovieraat halusivat Tampereen Tampere-talolle tänä vuonna sijoittuneiden valtiollisten itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien lähistöllä osoittaa mieltään eriarvoistumista vastaan. Luultavasti mielenosoitusväestä selvä enemmistö oli aivan oikealla asialla. Mutta osalle tästä väestä ei riittänyt rauhanomainen mielenosoittaminen vaan alkoi riehunta ja virallista itsenäisyyspäivän juhlaa vastaan yritettiin hyökätä. Poliisi oli paikalla pitämässä yllä järjestystä ja suojelemassa juhlallisuuksia.

Minun mielestäni mieltä voisi osoittaa ihan rauhallisestikin rikkomatta kirkon ja liiketilojen ikkunoita, polttamatta autoja ja hyökkäämättä poliisin ja poliisin hevosten kimppuun jääkeikkomailoilla varustautuneina (mielenosoituksen järjestäjät olivat kehottaneet osallistujia tulemaan paikalle jääkiekkomaila mukanaan). Jos on päämäärä ihanteellinen, niin minusta kyllä silloin keinojenkin pitäisi olla ihanteellisia, edes jossain määrin. Neuvostoliiton johdossa oli alusta alkaen ajateltu, että hyvä päämäärä pyhittää keinot. Mutta eihän se niin ole. Jos yhdellä porukalla olisi omasta mielestään oikeus rikkoa oman mielenosoituksen "hyvyyden" takia toisten omaisuutta ja hyökätä poliisien ja heidän hevostensa kimppuun, niin sitten sama oikeus olisi kyllä myös sillä, joka olisi heidän kanssaan asioista eri mieltä. Tai ainakin, jos ollaan johdonmukaisia.

Malesian suurlähettilään auton kimppuun oli myös hyökätty tämän ollessa matkalla juhlallisuuksiin. Auton potkimisen ja hakkaamisen lisäksi sen keulassa ollut Malesian lippu oli anastettu. Suurlähettiläs oli tietenkin ollut Tampere-talolla järkyttynyt ja kysellyt, miten Suomessa osoitetaan mieltä tuolla tavalla. Lokakuussa Suomessa aloittanut lähettiläs poistui juhlista nopeasti. Vastaus kysymykseen lienee se, että pieni osa suomalaisistakin on roskaväkeä.

Toki nämä rikolliset toivat julkisuutta mielenosoitukselle. Mutta he onnistuivat samalla vetämään sen tarkoituksen lokaan. Olisi toki ollut hienoa, jos muut mielenosoitukseen osallistujat olisivat uskaltaneet ja halunneet estää törkyilijöitä törkyilemästä.

Syyllisten tulisi mielestäni ottaa vastuu omasta elämästään ja omista teoistaan ja tunnustaa tekonsa yleisölle ja poliisille. Ottaa vastaan se mikä tulee ja maksaa korvaukset omasta pussistaan. Sitten heitä voisi pitää oikeina ihmisinä eikä lässytyspaskoina.

Voit lukea seuraavan linkin kautta Turkissa asuvan Tuukka Kurun näkemyksen kiekkomellakasta. Oi, katso:

Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki

En ole mikään Osmo Soininvaara. Jatkossa sitten poliittista lässytystä:

Mitä tulee Suomessa lisääntyneen eriarvoisuuden vähentämiseen, niin se onnistuisi kyllä ainakin aikaa myöten poliittisilla päätöksillä. Tärkeintä olisi nyt alussa saada kyllä valtion ja kuntien velkaantumisaste pysähtymään ja aikaa myöten sitten myös pienenemään. Veroastetta ei liene aivan pian varaa pienentää, vaikka se lisäisi taloudellista toimeliaisuutta. Pitäisi vähentää soveltuvilta osin verohelpotuksia sellaisilta ihmisiltä ja tahoilta, jotka eivät sellaisia tarvitsisi. Melkein kaikki yritystuet voitaisiin lakkauttaa. Kuntien velvoitteita tulisi vähentää. Byrokratiaa ja julkisen sektorin työntekijöitä yleensä tulisi saada vähennettyä rajusti, jotta julkinen sektori veisi pienemmän osan kansantalouskakusta. Pitäisi lopettaa kaikki ne julkisen vallan toiminnot, jotka eivät varsinaisesti kuulu hyvinvointivaltion ydintoimintoihin. Jos jossain vaiheessa, esim. kymmenen vuoden päästä, onnistutaan vähentämään välillisiä veroja, niin se lisää progressiivisen verotuksen osuutta verotuksen kokonaisuudesta ja näin tekee verotuksesta oikeudenmukaisempaa.

Julkisen sektorin työntekijöitäkin toki Suomi tarvitsee, mutta kansantalouden kakun kasvattamisessa primus motor on yksityinen sektori. Pien- ja keskisuurten yritysten pyörittämisen vaatimaa byrokratiaa tulisi purkaa. Harmaa talous tulisi suitsia, ja tähän pitäisi liittyä sitten omistuksen piilottamisen hallintarekistereihin lopettaminen. Maahanmuuttajat tulisi Kanadan ja Yhdysvaltain tapaan pisteyttää. Niiden ihmisten, jotka uskovat hirviö-profeetta Muhammadin olevan opillisesti erehtymätön ja oikean elämäntavan ikuinen esikuva, pitempiaikainen oleskelu maassa tulisi lopettaa. Pankkien niskaan tulisi joko sälyttää täysi vakavaraisuusvaatimus tai tehdä pankinjohtajista henkilökohtaisesti vastuullisia pankkien kärsimistä tappioista. Työttömyyden ja vajaatyöllisyyden aiheuttamaa taakkaa työntekijöille tulisi vähentää lyhentämällä jollakin tapaa tukien myöhästymistä ja sutjakoittamalla sosiaaliturvan ja työpalkan yhteensovittamista. Älkää kysykö minulta, miten tämä tapahtuu. En ole käynyt yliopistoa.

Työtä tulisi jakaa ainakin väliaikaisesti. Työtuntien määrä täysipäiväisessä työssä tulisi vähentää seitsemään tuntiin.

Ehdotan myös valtion ja uskonnollisten yhdyskuntien erottamista toisistaan. Näin saataisiin henkinen ja hengellinenkin elämäkin raikkaammaksi.

Ylipäätään, jotta voitaisiin vähentää eriarvoisuutta, tulee saada Suomessa ensin pyörät pyörimään. Uudet yksityisen sektorin työpaikat auttaisivat eriarvoisuuden vähentämisessä ja sitä kautta saatavat verotulot. Julkista velkaa lisäämällä taas seuraa ennen pitkää romahdus, joka lisää runsaasti yhteiskunnallista eriarvoisuutta.

En luultavasti enää ikinä tule kirjoittamaan mitään tämänkaltaista. Ja sitä paitsi tämän blogimerkintäni sisällöstä merkittävä osa lienee jossain määrin paskaa.

Minusta on myöskin ikävää, etten itsenäisyyspäivänä julkaissut mitään itsenäisyyspäivän merkitykseen liittyen. Myöskin jäi 5. päivänä joulukuuta kuollut Nelson Mandela (1918-2013), joka on loistava esimerkki siitä ettei rotu miestä haittaa, kokonaan käsittelemättä.

Anteeksi.

PS jo pian tämän tekstin julkaisun jälkeen: Kyuu Eturautti kirjoitti mielestäni ihan kohtuullisen blogitekstin tasa-arvoon liittyen. Oi, katso:  Tasa-arvon monet suunnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti