torstai 19. joulukuuta 2013

Sikiön geenit voi nyt testata helposti

Lasta odottava nainen voi tehdä sikiönsä geeneistä testin, joka paljastaa mahdolliset poikkeamat, kertoo Technology Review. Tämä uusi keksintö mahdollistaa aikaisempaa paremmin ja turvallisemmin abortin, jos sikiössä näyttäisi olevan jotain ikävää, josta odottava nainen ei pidä.

Kyse ei tässä tietenkään ole mistään Kolmannen Valtakunnan aatteen laajentumasta vaan naisen oikeudesta omaan ruumiiseensa. Myös mongolismista eli Downin syndroomasta kärsivät sikiöt voidaan poistaa näin entistä helpommin. Downinsyndroomaiset hmmm... henkilöt toki voivat olla hyvinkin lupsakkaa ja mukavaa porukkaa synnyttyään. Mutta he ovat kuitenkin taakka naisen oikeutta omaan ruumiiseensa varjelevalle ihmisoikeuksia kunnioittavalle liberaalille yhteiskunnalle. Ja ennen kaikkea downinsyndroomaisen äidille ja perheelle. Jos hänet poistetaan pois päiväjärjestyksestä ennen syntymäänsä, niin ongelma ratkaistu eikä asiassa ole eettistä ongelmaa! Jo syntymään päässeitä vammaisia ei tietenkään saa tappaa ja heitä kohtaan pitää olla ystävällinen.

Esim. Intiassa ja Kiinassa voidaan keksinnön ansiosta entistä helpommin tuhota naissikiöitä ennen näiden syntymää, mutta naisen oikeutta omaan ruumiiseensa ei saa kyseenalaistaa tässäkään tapauksessa. Muuten on kyse patriarkaalisesta salaliitosta.

Ennustan, että seuraava vaihe tulee olemaan nanorobottien käyttö. Nämä käsittämättömän pienet robotit voitaisiin ruiskuttaa raskaana olevan naisen verenkiertoon naisen sitä ennen ohjelmoitua ne etsimään haluamiaan virheitä sikiöstä. Ja jos virheitä löytyisi, niin nanorobotit kävisivät kimppuun kuin sika limppuun. Ja lopuksi tulisivat kätevästi ulos vaikka naisen peräaukon kautta. Niitä voitaisiin sitten käyttää uudestaan.

Halutessasi voit myös lukea blogitekstini Ihmisoikeudet alkavat vasta syntymästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti