sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Roskapostittajat tulisi käristää

Roskapostiksi kutsutaan sellaista sähköpostia, joka on lupaa kysymättä lähetetty oleellisesti samansisältöisenä useampaan sähköpostiosoitteeseen. Roskaposti on useimmiten kaupallista, mutta on olemassa myös vähemmän kaupallista roskapostia.

On myös olemassa nk. viittausroskapostia (engl. "reference spam") jossa on kyse siitä, että roskapostittaja yrittää saada "vastaanottajan" luulemaan, että joku oikea ihminen on käynyt hänen blogissaan tai sivustossaan. Blogipalveluihin kuuluu yleensä sellainen ominaisuus, että käyttäjä näkee halutessaan erinäisiä tilastoja blogissa käynneistä, ja näihin tilastoihin viittausroskapostittaja yrittää vaikuttaa. Staattisten nettisivustojenkin pitäjille on saatavilla erinäisiä tilastointipalveluita. Jos blogin- tai sivustonpitäjä menee halpaan, niin hän klikkaa sitten tilastoinnissa näkyvää linkkiä roskapostittajan tarjoamaan internetosoitteeseen saadakseen nähdä, että mistä ihmeestä tänne onkaan liikennettä.

Kuten "normaali" roskapostittaminen, niin myös viittausroskapostittaminen on yleensä pitkälle automatisoitu. Tässä minunkin blogissani "käy" kaiken maailman botteja eli tietokoneohjelmanpätkiä sotkemassa tilastointejani.

"Tavallisesta" roskapostista minä itse henkilökohtaisesti en nykyään paljonkaan kärsi. Viittausroskapostittaminen taas on asia erikseen. Se on todennäköinen syyllinen, jos minulta joskus katkeaa suoni päästä.

Haluaisin itse asiassa käristää roskapostittajat hiljaisella tulella. Itse olen jonkinlainen historian harrastaja, ja viittaisinkin tässä siihen, mitä germaanien kerrotaan tehneen Teutoburgin taistelun (9 jKr.) jälkeen ainakin joillekin antautuneille ja muutoin kiinnisaamilleen roomalaisille sotilaille. Minäkin kannattaisin roskapostittajien sullomista puiseen häkkiin ja hidasta käristämistä siinä.

Sanonkin latinaksi näille nykyajan roomalaisille: "Romani, ite domum!" Se kuuluu suomeksi: "Roomalaiset, menkää kotiin!" Täällä ei ole teille mitään hyvää odotettavissa.

Voitaisiinko minua syyttää tämän blogimerkintäni vuoksi kansanryhmää vastaan kiihottamisesta?

...
PS 22.6.2014: Nykyään tarkastan blogieni ja nettisivujeni tilastoinnit enimmäkseen erään kolmannen osapuolen tarjoaman palvelun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti