sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Valmennusalan yrittäjä haluaa "negatiiviset ihmiset" pois työyhteisöistä

Psykologi Ilona Rauhala haluaa "negatiiviset ihmiset" pois työyhteisöistä. Hänen mukaansa valittajat levittävät huonoa ilmapiiriä, joten heidät on irtisanottava.

"Pessimistille käy aina huonosti. Optimisti sopeutuu ja selviytyy", Rauhala toteaa Sunnuntaisuomalaisessa.

Ilona Rauhala ei ole pelkästään psykologi, vaan myös valmennusalan yrittäjä, joten hänen näkemyksensä tulee ymmärretyksi sitä taustaa vasten.

Itse ehdotan ratkaisuksi työntekijöiden negatiivisuuteen pervitiiniä. Oli kerrankin sodan aikaan eräs suomalainen lentäjä, joka oli talvisaikaan tippunut rintamalinjojen taakse. Hän selvisi hengissä rysäyksestä ja kaivoi sukset esiin. Sitten hän lähti sauvomaan länteen päin. Jonkin ajan päästä hän kuitenkin alkoi kuulla merkkejä siitä, että vihollisen partio ajoi häntä takaa. Häntä alkoi jo väsyttää. Niinpä hän otti annoksen pervitiiniä, ja jo hänen vauhtinsa lisääntyi ja hän sauvoi karkuun ahdistajiltaan ja pääsi hengissä koto-Suomeen saakka.

Työelämä on viimeisten parin vuosikymmenen aikana huonontunut reilusti. Sitä parantamalla saataisiin varmaankin negatiivisuutta vähennettyä. Ja toiseksi, niin sodassa kuin työpaikoilla saa ihminen kestettyä paljon enemmän, jos hän saa välillä purnata. Myöskin huumori on oiva keino parantaa jaksamista.

Lisähuomautuksena sanon kuitenkin vielä, että asiaa saattaa auttaisi lisäksi myös palkan sivukulujen reilu vähentäminen, jotta työnantajat saisivat paremmin keskityttyä työnantamiseen ja palkanmaksamiseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti