maanantai 30. joulukuuta 2013

Kannattaako ministeri Ville Niinistö (vihr.) Venäjän sananvapauslainsäädäntöä?

"Tervetuloa kotiin Sini Saarela!" ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) kirjoitteli Vihreiden blogiin.

"Minä olen tullut politiikkaan kantamaan tätä vastuuta ja saan siihen voimaa siitä, että näen ympäröivässä yhteiskunnassa ihmisiä omalla vilpittömällä ja sydämellisellä toiminnallaan nousemassa välinpitämättömyyden yläpuolelle. Sinä, Sini, olet sen osaltasi tehnyt. Kiitos siitä", Niinistö sanoi.

Sini Saarela palasi Venäjältä Suomeen perjantai-iltana. Saarela ja 29 muuta aktivistia pidätettiin syyskuussa, kun he olivat tietoisesti Venäjän lakia rikkoen yrittäneet tunkeutua venäläiselle öljynporauslautalle.

Ministeri Niinistö kiittelee, että Saarelan tapauksen vuoksi Suomessa on keskusteltu paljon arktiseen öljynporaukseen liittyvistä riskeistä.

Näin hän oli suitsutellut Sini Saarelaa. Minusta olisi hienoa, jos Ville Niinistö (vihr.) myös puolustaisi suomalaisia sananvapauden marttyyrejä, kuten Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Helena Eronen. Sanoisin, että jos hän ei sellaista tee, niin hän varmaankin kannattaa suomalaisen sananvapauslainsäädännön saattamista samalle tasalle Venäjän sananvapauslainsäädännön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti