sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Packalénin vuokra-asuntojen pisteytysehdotus

Persujen helsinkiläinen kansanedustaja Tom Packalén oli tänään ehdottanut Hyysärissä, että kaupungin vuokra-asunnoissa asuvat pisteytettäisiin nollasta viiteen ja he saisivat asunnon sitä paremmalta alueelta mitä paremmat pisteet heillä olisi. Huonoiten käyttäytyvät sijoitettaisiin Packalénin kutsumille "nolla-alueille", minne keskitettäisiin muun muassa sosiaalipalveluita.

Pitkän poliisiuransa aikana Packalén on varmaankin saanut nähdä ja kokea yhtä sun toista, millä hän itselleen perustelee ehdotustaan. Silti minusta tuntuu, että hänen ehdottamansa lääke on pahempi kuin itse sairaus, sillä se edesauttaisi slummiutumista. Useimmat eduskuntapuolueista kun tukevat slummiutumiskehitystä, niin pitääkö sitten Perussuomalaisten kansanedustajankin mennä näiden kelkkaan?...

Myöskään puoluetovereiltaan (ps.) kansanedustaja Packalén ei näytä saavan tukea ehdotukselleen.

Perussuomalainen helsinkiläinen kansanedustaja ja euroehdokas Juha Väätäinen esim. sanoutuu irti puoluetoverinsa ulostulosta. Väätäinen kavahtaa Packalénin ajattelua, eikä hänen mielestään pidä rakentaa "ihmisluokiteltuja asuinalueita". Hän arvelee, että Packalénin ideassa on "ainakin himppu ylemmyyden tuntua".

"Olen itse itäisen Helsingin heppu. Kanssaihmisteni luokittelijaksi minusta ei ole; olen koko elämäni edustanut alempaa keskiluokkaa, joka ei syrjintään alistu", kirjoittaa Väätäinen.

"Lisää keskinäistä ymmärrystä, varsinkin vähempiosaisia lähimmäisiämme kohtaan! Hulluhan saa olla muttei tyhmä, arvon kansanedustaja Packalén! Tarvitseeko kaikkia ajatelmiaan ulos työntää", Väätäinen kysyy edustajatoveriltaan.

Jos kansanedustaja Packalén ulostuloineen tosiaankin edustaa jossain määrin "ylemmyyden tuntua", niin johtuukohan se mahdollisen muun ohella siitäkin, että hän edustaa jossain määrin myös bättre folkia?

..
PS 7.1.2014:

Kuitenkin jotkut suhtautuvat varovaisen myönteisesti Packalénin malliin:

Nimimerkki "Ruukinmatruunan" kanta ehdotukseen on jyrkkä ehkä. Oi, katso hänen blogimerkintänsä aiheeseen liittyen:

Vuokralle nollasta viiteen

Jukka Aakula tekee blogissaan joitakin parannusehdotuksia Packalénin malliin. Oi, katso blogimerkintä:

Packalenin ehdotus - alustavia ajatuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti