tiistai 29. joulukuuta 2015

Epävirallisia joulun ajan uutisia Suomesta ja maailmalta v. 2015


U u t i s i a :

Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että suomalaisia europarlamentaarikkoja muistutetaan, että asedirektiivin muuttaminen komission ehdottamalla tavalla lopettaisi maanpuolustuskyvyn ylläpitoon liittyvän reserviläistoiminnan.

Se tietää kertoa myöskin, että Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala puoltaa Suomessa paljon kritiikkiä osakseen saanutta asedirektiiviesitystä.

Hautalan mukaan asiantuntevat tahot ovat tuoneet esiin, etteivät kertausharjoitukset ja asekunnon ylläpitäminen voi olla vapaaehtoisuuden tai omien aseiden varassa.

Muuten hyvä, mutta kun kertausharjoituksia ei ole noin 10 kertaa nykyistä enempää, niin se on välttämätöntä, että ainakin jotkut reservissä olevista omaehtoisesti harjoittavat ampumistaidon harjoittelua ja ylläpitämistä. Ellei tarkoitus ole, että siirrymme pikapuoliin n. 200.000 hengen ammattiarmeijaan.

...
Yle tietää kertoa, että viime aikoina on ennätysmäisen moni Ranskan juutalainen muuttanut Israeliin. Syy muuttoon on muslimien ja joskus ehkä vasemmistolaisten harjoittamassa juutalaisvainossa, vaikka Yle ei tapansa mukaan tällaisessa tapauksessa syyllisiä suoraan nimeäkään.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta oli tehnyt kirjallisen kysymyksen ulkoministeri Timo Soinin (ps.) KSF Medialle asettamasta boikotista. Kysymys on Timo Soinin ilmoitukseesta Hufvudstadsbladetin toimittajalle Perussuomalaisten tiedotustilaisuuden yhteydessä, ettei hän anna puoluejohtajana eikä myöskään ulkoministerinä haastatteluja KSF Mediatalon sanomalehdille. Perusteluksi ministeri Soini ilmoitti sen, että haastatteluja ei tule niin kauan kun Hufvudstadsbladet julkaisee kolumneja, joiden kirjoittajat vihjaavat Soinin olevan rasisti.

Itse sanoisin, että saattaisi Maarit Feldt-Rantakin ruveta boikotoimaan joitakin lehtiä, jos nämä väittäisivät hänen olevan jotain, mitä hän ei ole.

Yle taas tietää kertoa, että Soinin boikotti ei ole ehdoton eikä ikuinen.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että joukko brittiläisiä johtavia akateemikkoja on sitä mieltä, että yliopistoista on Britanniassa tullut liian poliittisesti korrekteja. Brittiakateemikkojen mukaan yliopistot tappavat sananvapauden kieltämällä kaiken, joka saattaa aiheuttaa pientäkin pahennusta jossakussa.

"Kokonaiselta sukupolvelta kielletään ristiriitaisista näkemyksistä keskustelemisen tarjoama intellektuelli haaste, akateemikot toteavat kannanotossaan."

Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että yliopistojen pitäisi olla sekä älyllisiä että alykkäitä.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että pian alkavan vuoden 2016 vuoden alusta lukien nykyisen ja entisen aviopuolison lisäksi myös avopuolisolla on oikeus kieltäytyä todistamasta oikeudessa.

Minusta uudistuksessa oltaisiin voitu mennä loppuun asti yhdistämällä juridisesti 'avioliitto' ja 'avoliitto'. Olen oman mallini esittänyt blogimerkinnässäni Lopullinen totuus laista nk. tasa-arvoisesta avioliitosta.

...
Japanilta on vaadittu toistuvasti anteeksipyyntöä toisen maailmansodan aikaisista julmuuksista, etenkin armeijan bordelleiden "työntekijöiksi" pakotettujen nk. lohtunaisten kohtalosta.

Yle tietää kertoa, että Japanin ja Etelä-Korean ulkoministerit kertoivat maanantaina, että Japanin pääministeri Shinzo Abe pyytää toisen maailmansodan aikana seksiorjiksi pakotetuilta naisilta kirjeitse anteeksi ja Japani antaa miljardi jeniä eli noin 7,5 miljoonaa euroa heidän avukseen perustettavaan rahastoon.

Japanin ja Etelä-Korean välejä vuosikymmenet hiertänyt asia on sillä loppuunkäsitelty, ministerit ilmoittivat.

Sopuun pääsyä edisti Yhdysvaltain Japanin hallitukseen kohdistama painostus.

Sitten on vielä edessä samanlaiset toimenpiteet koskien kiinalaisia ja filippiiniläisiä nk. lohtunaisia.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, Pirkanmaan kokoomusnaiset toteavat, että viime aikoina on kantautunut aivan liian usein uutisia naisiin ja tyttöihin kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Kokoomusnaisten mukaan Suomessa on runsaasti tehtävää naisten turvallisuuden parantamiseksi.

Pitkanmaan kokoomusnaiset on nyt vaan unohtanut sen, että Kokoomus on itse viime vuodet ajanut höllämielistä maahanmuuttopolitiikkaa, mikä on nyt kostautumassa. Kuka teitä käsi ruveta häröilemään!!

...
Yle tietää kertoa, että Yhdysvallat, Britannia ja Ranska sanovat saaneensa tietoja mahdollisista turvallisuusriskeistä länsimaalaisille Pekingin suositulla ravintola- ja ostosalueella. Maiden lähetystöt kehottavat kansalaisiaan olemaan valppaana Sanlitunin alueella joulupäivän tienoilla. Tarkempia tietoja uhkasta ei ole kerrottu.

Oma Stetson-Harrison -menetelmäni sanoo, että kyse voi olla islamilaisesta uhasta, tai sitten vihaisesta Kiinan kommunistisen puolueen nuorisosta, tai sitten vihaisista japanilaisista turisteista.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että Turkin islamismia eli poliittista islam-vihaideologiaa, jollainen alkuperäinen islam on ollut, kannattava presidentti Recep Tayyip Erdogan on muuttamassa osaa julkisista kouluista islamistisiksi Imam-hatip -kouluiksi.

Foreign Affairs -lehden  mukaan tarkoituksena on kasvattaa "uskonnollisten nuorten" sukupolvi. "Uskonnollisella" ei tarkoiteta tässä juutalaista, kristittyä tai buddhalaistta, vaan islamilaista vihaideologiaa kannattavaa.

Niin, ja kyse on siis toisen asteen oppilaitoksista, jollaiseen monet pääsykokeissa heikosti menestyneet päätyvät opiskelemaan. Koraanin lisäksi koulussa opiskellaan arabiaa ja islamin perustajan profeetta Muhammadin elämää.

...
Yle tietää kertoa, että Sambia nimitti raiskauksesta oikeudessa tuomitun laulajan Clifford Dimban sukupuoleen perustuvan väkivallan vastaiseksi lähettilääksi. Seikka on herättänyt suurta vihastusta, ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona.

Laulaja istui vuoden vankilassa, minkä jälkeen Sambian presidentti Edgar Lungu armahti hänet. Sitten Lungu teki järkytystä aiheuttaneen nimityksensä.

YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan erityisraportoija Dubravka Šimonovićin mukaan Dimban armahdus ja nimitys heikentävät naisiin ja tyttöihin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön vastaista viestiä sekä vähättelevät tällaisten rikkomusten vakavaa luonnetta.

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston mukaan Dimban on epäilty vapautumisensa jälkeen syyllistyneen kahdesti naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Sambialaisen kansalaisjärjestön Women for Changen johtaja Sera Longwe on kertonut Turkin valtion omistamalle uutistoimisto Anadolu Agencylle, että Dimba olisi ostanut vapautensa säveltämällä laulun, joka miellytti presidentti Lungua.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että palkansaajajärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn (sd.) mukaan paikallisten sopimusten tulkintaetuoikeuden työnantajilta työntekijöille kannustaisi työpaikkasopimiseen.

Minusta tällainen lisäisi kyllä paikallisen sopimisen toimivuutta eikä olisi ristiriidassa työntekijöitten oikeuksienkaan kanssa. Enkä usko, että se olisi yritystenkään etujen vastainen asia perimmältään.

...
Yle tietää kertoa, että Yhdysvallat suunnittelee alkavan vuoden 2016 alkuun laajaa operaatiota laittomien siirtolaisten löytämiseksi ja karkottamiseksi maasta. Suunnitelma saa vastalauseita muun muassa ihmisoikeusaktivisteilta.

Itse sanoisin, että kyse on laittomista maahanmuuttajista, eli tietenkin Yhdysvalloilla on halutessaan oikeus karkottaa nämä. Laittomat maahanmuuttajat ovat valemaahanmuuttajia.

...
Jokin aika sitten Brunein sulttaani oli kieltänyt maassaan joulun juhlimisen julkisesti. Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että myös Somaliassa Mogadishussa istuva maan hallitus on antanut turvallisuusviranomaisille määräyksen estää joulunvietto.

"Näillä juhlallisuuksilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa", ilmoitti Somalian uskontoasioidenministeriö."

Mutta kyllä Brunein sulttaani ja Somalian hallitus varmaan suuttuisivat, jos joissakin muissa maissa kiellettäisiin julkinen islamilaisten juhlien vietto. Mutta islamiin ei ole erityisemmin sisäänrakennettu asettumista "vääräuskoisten" asemaan.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että Ranskan kansalliskokouksen antamin valtuuksin viranomaiset ovat myös suorittaneet satoja pidätyksiä, sulkeneet moskeijoita ja muslimien rukoushuoneita radikalisaation pelossa. Kaikkiaan poliisi on suorittanut 2700 kotietsintää Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Ranskan viranomaiset ovat perustelleet hätätilaa kansalaisten turvallisuudella.

"Muslimivähemmistö Ranskassa kokee, että heitä kohdellaan kuin vihollisia. He pelkäävät hallitusta", sanoo Ranskan islamofobian vastaisen liikkeen tiedottaja Jasser Louati.

Sellaista asiaa ei kuitenkaan ole kuin "islamofobia". Pelko islamia ja muslimeita kohtaan perustuu varsin pitkälle islamin olemukseen, jonka on 600-luvulla jKr. määrittänyt islamin perustaja profeetta Muhammad.

...
Kokoomuksen Verkkouutiset tietää kertoa, että Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko ihmettelee Jeesukseen viittaavien laulujen ja näytelmien poistamista kouluista. Nyt en sano mitään muuta kuin että tyydyn ainoastaan viittaamaan aikaisempaan blogimerkintääni Jussi Halla-aho oli väärässä!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti