tiistai 22. joulukuuta 2015

Trumpin möläytyksestä muslimien väliaikaisesta maahantulon kiellosta

Yhdysvaltain Republikaanisen puolueen esivaalikamppailun presidentinvaaleja varten tuoksinassa puolueen ehdokkaaksi halajava miljardööri Donald Trump oli päästänyt suustaan jotain sellaista, että Yhdysvaltain tulisi asettaa muslimien maahantulolle väliaikainen kielto. Tämä herätti luonnollisesti suurta vihastusta, ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona.

Asiaa on käsitelty myös ilkeällä ja pahanlaatuisella Hommaforum-keskustelupalstalla, jota minäkin nimitän Vihan punttisaliksi, ja arvatkaapa, millä lailla!

Trumpin "möläytys" ei ole niin paha kuin miltä kuulostaa, sillä kristitystä, uskonnottomasta tai vaikka vihreästä maahanmuuttajasta koituva riski Yhdysvaltain kansalaisten hengelle on muslimiin verrattuna mitättömän pieni.

Trump oli perusteluissaan vedonnut tutkimustuloksiin, joiden mukaan Yhdysvaltain muslimien keskuudessa laajat joukot ihmisiä vihaavat runsaasti yhdysvaltalaisia. Hän vetosi myös tuoreen Center for Security Policyn kyselyyn, jonka tulosten mukaan 25 % kyselyyn vastanneista muslimeista oli sitä mieltä, että väkivalta amerikkalaisia kohtaan Yhdysvalloissa on oikeutettua kansainvälisen jihadin (islamilaisen pyhän sodan) osa-alueena, ja 51 % vastanneista muslimeista oli sitä mieltä, että amerikkalaisilla muslimeilla tulisi olla oikeus tulla hallituksi sharia-lain alaisuudessa.

Sharia oikeuttaa naisten ja tyttöjen polkemisen, ei-muslimien syrjimisen, islamista luopuneiden tappamisen ja väkivallan islamiin kääntymään suostumattomia kohtaan.

Islamilaisten maiden järjestöön OIC:hen kuuluu kymmeniä islamilaisia maita, jotka hylkäävät länsimaiset ja yleismaailmalliset käsitykset ihmisoikeuksista, oikeusvaltiosta, demokratiasta, yksilönvapaudesta, yksilön henkilökohtaisesta loukkaamattomuudesta, sukupuolten samanarvoisuudesta ja homoseksuaalien ihmisarvosta, ja sen sijaan kannattavat nk. Kairon julistusta, joka asettaa YK:n ihmisoikeuksien julistuksen edelle islamilaisen sharialain.

Kuitenkin islaminuskon ydin on sama kuin muissakin uskonnoissa, eli kaikkien ihmisten veljeys. Sen ympärille vain on kertynyt kunnollinen määrä röynää, aikahistoriallinen kuori, joka on islamin perustaja profeetta Muhammad esimerkkeineen ja opetuksineen. Profeetta Muhammad oli kovin ikävä mies, ja hänen asemansa islamissa muslimien jumalan tahdon välittäjänä takia tähän uskontoon suhtautuvat ihmisoikeuksia kannattavat ihmiset oikeutetusti nuivasti. Vaikka muslimien joukossa on ihan yhtä paljon maltillisia ja mukavia ihmisiä kuin uusnatseissakin. Ja jotkut ehkä vielä mukavampiakin kuin uusnatsit. Esimerkkinä islamin aikahistoriallisen kuoren hylkäämisestä olkoon Ylen uutinen, jossa kerrotaan, että muslimit suojasivat kristittyjä bussin kimppuun hyökänneiltä islamia tunnustavilta asemiehiltä Keniassa. Profeetta Muhammad ei olisi tällaista "vääräuskoisten" pelastamista hyväksynyt.

Tässä välissä voisi huomauttaa, että Islamilainen valtio (sitä on kutsuttu myös nimellä Isis) ei ole mitenkään radikaali tai uudenlainen liike, vaan sitä kannattavat sellaiset muslimit, jotka kannattavat paluuta 600-luvun jKr. alkuperäiseen islamiin raiskauksineen, orjuuttamisineen ja kansanmurhineen.

Joku oli jossain Trumpin tämän ulostulon jälkeen esittänyt "havainnollisen" poliittisen karttakuvan, joka kertoo, että tällä hetkellä maailmassa on nolla kappaletta sellaisia maita, jotka kieltävät maahantulon uskonnollisen vakaumuksen perusteella.

Jos olisi esitetty myös sellainen karttakuva, joka kertoisi, missä maissa vakaumuksen vuoksi joutuu hengenvaaraan, niin melkein jokainen näistä maista olisi muslimimaa.

Maltilliset ja ihmisystävälliset muslimit eivät kuitenkaan ole ongelma, vaan heidän seassaan oleskelevat alkuperäisen islamin kannattajat. Siksi esitänkin seuraavassa, millaista toimenpideohjelmaa kannattaisin asian suhteen:

Maahan eli Suomeen tai mihinkään muuhun kuin islamilaiseen maahan ei saisi muuttaa eikä julkiseen virkaan tai turvallisuuden kanssa tekemisissä oleviin töihin tulisi päästää ihmistä, joka ajattelee, että...

...miehellä ja naisella ei ole yhtäläistä ihmisarvoa
...väärällä tavalla pukeutuvat naiset ja tytöt ovat huoria
...silmiin ei-sukulaismiestä katsovat naiset ja tytöt ovat huoria
...uskontoa tai vakaumusta saa levittää väkivalloin
...uskonnon tai vakaumuksen pilkkaamisen tulee olla kiellettyä
...uskonnossa tai vakaumuksessa saa pitää ihmistä väkivallan tai vankeustuomion tai muun juridisen seuraamuksen uhalla
...jos ihmisellä on "vääränlainen" vakaumus, niin hänellä ei silloin ole täyttä ihmisarvoa
...orjuus on hyväksyttävä asia
...mies tai nainen ei saa solmia avioliittoa ihmisen kanssa, jolla on "vääränlainen" vakaumus

Jos suuri valtaosa muslimeista todella on kunnollisia ihmisiä, niin näiden vaatimusten ei pitäisi tuottaa heille ongelmia.

Edellisten lisäksi kannattaisin sellaista, että sama koskisi myös ihmisiä, jotka ajattelevat, että joillakin ihmisillä ei näiden rodun tai etnisyyden vuoksi ole täyttä ihmisarvoa.

Kannatan muuten myöskin perusteellista julkisen vallan ja uskonnollisten yhdyskuntien eroa. Se suojelee niin uskovaista kuin uskonnotonta.

Trump haluaa, että tulee oppia ymmärtämään ja selvittämään islamilainen viha ja terrorismi ja sen muodostama uhka Yhdysvalloille ja yhdysvaltalaisille. Ja kun sen aika on, niin ilmeisesti sitten voidaan luopua muslimien maahantulokiellosta.

En sano, että Donald Trump olisi huonoin valinta nykyisistä ehdokkuutta hakevista, niin republikaaneista, demokraateista kuin mahdollisista sitoutumattomistakin. Mutta voi olla, että jos olisin yhdysvaltalainen, niin en kuitenkaan äänestäisi häntä presidentinvaaleissa. Hän näyttää ottavan eri mieltä olemiset hieman itseensä ja lisäksi töksäyttelee hieman liikaa hölmöjä. Ja sitä paitsi taidan olla häntä vasemmistolaisempi.

Varmemmaksi vakuudeksi esitän alla vielä Trumpin vaalisivustolla julkaistun virallisen kannanoton asiaan. Siitä voivat englannin kieltä hallitsevat saada selvän siitä, mitä mies oikein sanoi:
Donald J. Trump Statement on Preventing Muslim Immigration

(New York, NY) December 7th, 2015, -- Donald J. Trump is calling for a total and complete shutdown of Muslims entering the United States until our country's representatives can figure out what is going on. According to Pew Research, among others, there is great hatred towards Americans by large segments of the Muslim population. Most recently, a poll from the Center for Security Policy released data showing "25% of those polled agreed that violence against Americans here in the United States is justified as a part of the global jihad" and 51% of those polled, "agreed that Muslims in America should have the choice of being governed according to Shariah." Shariah authorizes such atrocities as murder against non-believers who won't convert, beheadings and more unthinkable acts that pose great harm to Americans, especially women.

Mr. Trump stated, "Without looking at the various polling data, it is obvious to anybody the hatred is beyond comprehension. Where this hatred comes from and why we will have to determine. Until we are able to determine and understand this problem and the dangerous threat it poses, our country cannot be the victims of horrendous attacks by people that believe only in Jihad, and have no sense of reason or respect for human life. If I win the election for President, we are going to Make America Great Again."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti