torstai 24. joulukuuta 2015

Aidon skeptikon jouluviesti

On Jeesuksen Kristuksen epävirallisen syntymäpäivän aatto. Koska kukaan ei tiedä, minä päivänä täsmälleen Kristus syntyi, joulua voidaan pitää hänen syntymänsä muistojuhlana, ei varsinaisena syntymäpäiväjuhlana.

Itse uskon, että todennäköisesti evankeliumien Jeesuksen syntymään liittyvät tarinat ovat melko lailla vain tarinaa. Ne ovat niin legendanomaisia. Tätä näkemystäni tulee sekin, että tarinoiden puheet Jeesuksen neitseellisestä sikiämisestä perustuvat siihen, että Vanhan testamentin hepreankielisen ennustuksen ilmaisu nuoresta naisesta oli käännetty kreikankieliseen versioon muodossa "neitsyt".

Kuitenkin nämäkin tarinat liikuttavat minua suuresti, vaikka ne eivät läheskään yksi yhteen olisikaan oikeaa toteutunutta historiaa.

Jeesuksen julkinen toiminta noin 30 vuoden tai jotain iästä alkaen perustunee kuitenkin todelliseen henkilöön. Jeesus on minulle myöskin Kristus, juutalaiskansan odottama messias, vapahtaja. Jos Kristuksen ja toisen ihmisen polut kohtaavat, niin silloin tällä ihmisellä on mahdollisuus päättää, alkaako kulkea Kristuksen mukana.

Hyvää ärsyttävää ja/tai rauhanomaista Jeesuksen syntymän muistojuhlaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti