lauantai 5. joulukuuta 2015

Joosua valloitti Jerikon

Jos lukija ei tiedä, kuka Joosua oli, niin tämä merkintä ei ehkä ainakaan aluksi anna hänelle kovin paljoa.

Mutta minäpä tiedän, mikä Joosuan äiti oli. Hän oli nunna! Elvis Presley nimittäin lausuu ikivihreässä kappaleessaan Joshua Fit the Battle of Jerico näin Joosuasta: "He was the son of nun".

Mutta voin kuitenkin kertoa, kuka Joosua oli. Hän oli Vanhan testamentin mukaan Mooseksen jälkeinen juutalainen kansanjohtaja ja sotapäällikkö, joka juutalaisten ylitettyä Jordan-joen mm. valloitti Jerikon kaupungin. Kaupungin valloitus tapahtui siten, että useana päivänä sen ympäri käytiin, papit puhalsivat pässinsarviin (onkohan tämä kuuluisa shofar-musiikkiväline?...) ja mukana kuljetettiin liitonarkkia eli -arkkua. Pidän nykysuomesta, koska "arkista" tulee mieleen paperiarkki, ja se ei oikein sovi kuvaan. Viimeisenä päivänä valloittajat päästivät huudon, ja kaupungin muurit sortuivat. Ja sitten seurasi ikävä kyllä kansanmurha.

Vanhan testamentin mukaan juutalaiset syyllistyivät vanhoina aikoina eKr. useisiin kansanmurhiin ja suurrikoksiin Luvatun maansa tähden. Tieteelliset todisteet kuitenkin kuulemma sanovat, että kansanmurhaamisia tapahtui oikeasti vähemmän. Kun nimittäin kanaanilaisten uskonto pääsi paljon vaikuttamaan juutalaisiin, ja tätä ei olisi tapahtunut, jos kansanmurhia olisi harjoitettu ilmoitetussa laajuudessa. Nämä Vanhan testamentin kansanmurhatekstit lienevät siten jonkinlaista väkivaltafantasiaa, tai sitten mittasuhteita on myöhemmin suurenneltu.

Niin, ja minä sitten vastustan kaikkia kansanmurhia, myöskin natsien 1940-luvulla toimeenpanemaa.

Lisäksi olen vielä siionisti. Voit myöskin halutessasi käydä lukemassa blogimerkintäni Saako Jumalan nimissä tappaa?.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti