maanantai 24. elokuuta 2015

Raiskaamisen kysymys

Sotilaat ovat usein raiskanneet sodissa, ja monessa vanhassa kulttuurissa sitä on pidetty jopa sotilaan oikeutena. Orjanomistuskulttuureissa on pidetty "omien" naispuolisten orjien raiskaamista oikeutettuna. Silti ainakin kaikissa muissa suhteissa raiskaamisen oikeutukseen on aina suhtauduttu vähintäänkin epäillen.

Voidaan toki vielä ottaa esille raiskaaminen avioliitossa. Sitä on tapahtunut kaikkina aikoina ja luultavasti kaikissa kulttuureissa, mutta toisaalta väkivalta oman puolison taholta on herättänyt vaimossa nuivuutta miestä kohtaan, mikä on usein johtanut ikäviin seuraamuksiin miehelle, ainakin jonkinlaisiin.

Itse pidän suhtautumista raiskaamiseen perustavana kysymyksenä etiikassa. Mielestäni raiskaaminen on väärin kaikkina aikoina, tai ainakin Homo Sapiens -lajin kohdalla se on sitä. Olen myös sitä mieltä, että Jumala vastustaa raiskaamista. Mutta uskon myös, että vaikka Jumala ei vastustaisikaan raiskaamista, niin se olisi silti väärin. Toisaalta ei voida todistaa, että raiskaaminen olisi väärin. Mutta silti uskon sen olevan väärin.

2 kommenttia:

  1. Parinkymmenen vuoden päästä, kunhan vihreät ja vasemmistolaiset ovat päässeet tavoitteeseensa, täällä meillä on silloin ainoana uskontona Islam. Ja Islam hyväksyy täysin vääräuskoisten raiskaamisen, jopa kehoittaa uskovaisia siihen. Ja kun lisäksi vääräuskoisilla ei silloin ole enää mitään oikeutta sanoa mitään, tällaisia moraalisia ongelmia ei ole enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Profeetta Muhammad oli myös viisas, kun hän tajusi, että hänen perustamansa uskonto ei ehkä aina vetäisi tarpeeksi vahvasti ihmisiä mukaansa. Siksi hän sääti kuolemantuomion sekä uskonnon jättäjille että kritisoijille.

      Poista