keskiviikko 19. elokuuta 2015

Ministeri Orpo (kok.) luulee huomattavan osan suomalaisista haluavan Pohjois-Korean mallia

"Emme voi laittaa rajoja kiinni", on sisäministeri Petteri Orpo (kok.) juuri äskettäin lausunut Kokoomuksen Verkkouutisten mukaan.

Ministeri Orpo on kuitenkin väärässä. Luulisi, että "kykypuolue Kokoomus", joka hänet virkaan on asettanut, olisi tarkistanut, että miehellä on ministerinkelpoisuus. Nimittäin kyllä Suomen olisi aivan mahdollista sulkea rajansa, jos Suomen kansa näin haluaisi. Mutta Suomen kansa ei sitä halua. Olen melko varma siitä, että alle yksi prosentti äänioikeutetuista Suomen kansalaisista on sitä mieltä, että Suomen tulisi sulkea rajansa, ja nämä lienevät lähinnä marxismileninismiä kannattavia Pohjois-Korean ihailijoita. Kun kerran tuskin kukaan suomalainen eikä ainoakaan Suomen eduskunnassa istuvista puolueista sellaista halua, niin mikä on saanut ministeri Orvon tällä lailla avautumaan?...

2 kommenttia:

  1. Hmm. Minun mielestäni olisi hyvä laittaa rajat kiinni huomattavasti nykyistä tiukemmin. Nimittäin Sveitsin malliin, asumisoikeuden ja myöhemmin kansalaisuuden saa, jos sinulla on riitävä omaisuus; pelkkä työpaikka ei välttämättä riitä. Ei vähemmällä maahan pääse, eikä ainakaan tulevia sosiaalitoimiston asiakkaita oteta lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdotuksesi on minusta oikeansuuntainen, mutta ei se minusta silti olisi rajojen kiinni laittoa missään määrin. Vaan maahanmuuton ja oman maan rajojen normaalia hallintaa. Haluaisin kuitenkin, että kiinalaiset sukulaiseni saisivat kansalaisuuden, vaikka heillä ei suurempaa omaisuutta olisikaan.

      Poista