lauantai 22. elokuuta 2015

Pekka Haavisto, guilty by association

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) nimitti maanantaina Vihreiden kansanedustajan Pekka Haaviston erityisedustajakseen alueellisessa rauhanvälityksessä, painopisteenä Afrikka. Nimitys on Vihreiden Haavistolle henkilökohtainen palkaton tehtävä, jota hän hoitaa kansanedustajan tehtävänsä ohella.

Itsekin olen tavannut tehdä vapaaehtoistyötä, mutta Pekka sentään joutuu matkustamaan Afrikkaan asti hoitamaan hommaa. Itselläni on nopeat jalat, ja hyvissä olosuhteissa ehdin vapaaehtoistyöpaikkaani kymmenessä minuutissa jalan. Jos minulla olisi auto käytössä, matkaan kuluisi kaksi minuuttia vähemmän.

Pekka Haavisto oli viime presidentinvaaleissa Vihreiden ehdokkaana. Äänestin silloin vaalien ensimmäisellä kierroksella Soinia, koska Muutospuolue ei ollut asettanut omaa ehdokasta. Koska Soini ei päässyt toiselle kierrokselle, jouduin äänestämään sillä jotain toista. Äänestin sitten Haavistoa. Syyni olivat samat kuin monella pahamaineisen ja ilkeän Hommaforum-keskustelupalstan jäsenellä: Vihreydestään huolimatta Haavisto suhtautui maahanmuuttokriittisiin ja isänmaallisiin ihmisiin kuin ihmisiin, mukaan lukien Teuvo Hakkarainen. Haavisto myös kävi keskustelemassa Hommaforumilla (linkin takana kolmen vuoden takainen keskustelupalstaa käsittelevä blogimerkintäni).

Lisäksi minua, kuten varmaan montaa muutakin pahan Hommaforumin jäsentä, kutkutti ajatus, että jos Haavisto tulee valituksi presidentiksi, niin islamilaisten maiden suurlähettiläät joutuvat kättelemään Suomen homoseksuaalia presidenttiä. Mutta tämä oli vain bonusta ja olisin äänestänyt Haavistoa, vaikka asia ei olisi tullut mieleenikään. Tai jonkun Hommaforumille kirjoittavan mieleen.

Pekka Haavisto on pahan saastuttama, sillä hän oli ryhtynyt Hommaforumin jäseneksi. Hänet nyt tehtävään nimittänyt ulkoministeri Timo Soini taas on hyvien ihmisten mielestä ilkeä ja suorastaan fasistisen puolueen puheenjohtaja. Nyt Haavisto on entistäkin enemmän menettänyt maineensa hyvien ihmisten keskuudessa.

Ihan kuin Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonenkin.

Hyvillä ihmisillä mahtaa elämä olla vaikeaa, kun he voivat osallistua yhteiskuviinkin ainoastaan, jos varmasti tietävät, ettei kuvassa tule olemaan mukana ketään pahaa ihmistä.

Mielleyhtymän perusteella leimaamisesta käytetään englannin kielessä nimitystä guilt by association. Se on yksi argumentaatiovirheistä ja ad hominemin alalaji.

PS Muutama vuosi sitten olin yhdistystäni edustamassa ja esittelemässä eräillä messuilla. Pekka Haavisto tuli silloin pisteellemme ja kysyi työntekijältämme yhdistyksestämme. Minulla oli siihen aikaan ainoan kerran elämässäni parta, koska olin (väliaikaisesti) kyllästynyt parran ajamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti