torstai 13. elokuuta 2015

"Sheridanin Anna" pyrkii kongressiedustajaksi

Mikäli äänestäjät niin päättävät, istuu Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneessa tulevaisuudessa Babylon 5 -scifisarjan Anna Sheridanina tunnettu näyttelijä Melissa Gilbert. Gilbert on ilmoittanut asettuvansa ensi vuonna järjestettävissä vaaleissa Demokraattisen puolueen ehdokkaaksi Michiganin osavaltiossa.

51-vuotias Gilbert kertoo pyrkivänsä edustajainhuoneeseen parantaakseen heikossa taloudellisessa asemassa olevien perheiden tilannetta.

Gilbert näytteli 1990-luvulla huippusuositussa scifisarjassa ja avaruusoopperassa Babylon 5 supermassiivisen kokoista Babylon 5 -avaruusasemaa jonkin aikaa luotsaavan sotilaskuvernöörin John Sheridanin vaimoa Annaa. Sarjan tapahtumien keskiössä oleva avaruusasema on avaruudenkävijälajien välisen diplomatian ja kaupankäynnin keskus. Se oli perustettu ehkäisemään lajien väliset sodat, joista yksi oli jokunen vuosi aikaisemmin melkein johtanut ihmiskunnan sukupuuttoon tai ainakin erittäin suuriin vaikeuksiin. Sarjassa oli melkoisen paljon dramatiikkaa, se oli hyvin käsikirjoitettu, ja sarjan jatkuva viisivuotinen juoni oli pääpiirteiltään lyöty lukkoon jo ennen kuin ensimmäistäkään sen jaksoa oli kuvattu.

Melissa Gilbert oli joskus takavuosina 1974–83 näytellyt myös jossain Pieni talo preerialla -nimisessä tv-sarjassa nuorta tyttöä nimeltä Laura Ingals.

Ja ai niin! Melissa Gilbert oli pitkäaikainen Babylon 5:ssä John Sheridania näytelleen Bruce Boxleitnerin vaimo 16 vuoden ajan. Lisäksi sanoisin, että avaruusaseman nimen yhteydessä oli numero 5, koska neljälle ensimmäiselle avaruusasemalle oli kaikille tapahtunut jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti