torstai 27. elokuuta 2015

"Ihmiskunnan suuressa akvaariossa on vain kilttejä kaloja"

Yle kertoo uutisessaan, että nykyisen maahanmuuttokeskustelun käydessä kuumana ensimmäisen kirjansa julkaisemista odottelevan Kristiina Bruunin kirja on ajankohtainen. Hän haluaa kirjoittaa monikulttuurisuudesta niin kuin sen itse näkee.

Bruun korostaa, että suvaitsevaisuus ja eri kulttuurien ymmärtäminen lisääntyvät vasta kun ihmiset uskaltavat kohdata aidosti toisiaan.

"Lähtökohtaisesti kaikki ajattelevat olevansa normi ja, että muut käyttäytyvät oudosti. Meidän pitäisi kohdata enemmän toisiamme, jotta ymmärtäisimme olevamme lopulta aivan samanlaisia."

"Myös ISIS:n (nykyinen Islamilainen valtio) kannattajat ja Adolf Hitlerin ihailijat ovat samanlaisia ihmisiä kuin me kaikki, kirjailija toteaa katsoen haastattelijaa suoraan kohti hymyillen samalla valloittavasti, ja jatkaa: "Katso uusnatsia silmiin, löydät sieltä ihmisen."

Haastattelun lopuksi Kristiina Bruun laukaisee: "Ihmiskunnan suuressa akvaariossa on vain kilttejä kaloja."

2 kommenttia:

  1. Tuntuu kummalta että maailmasta noin pahasti pihalla oleva ihminen pystyy jatkamaan vuosikaupalla ääneen haaveiluaan saamatta asianmukaista hoitoa. Olisin luullut, että Suomen terveydenhoitoviranomaiset ottaisivat tämän asiakseen. Selvästi virkavirhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Varmaan luit myös alkuperäisen Ylen uutisen?

      Poista