sunnuntai 2. elokuuta 2015

Mufloni Mosaic Vehnä IPA -olut

Olen maistellut välillä Mufloni Mosaic Vehnä IPA -nimistä pintahiivaolutta. Se on noussut mielessäni arvoon arvaamattomaan. Ja kyseessä on Suomessa valmistettu olut.

Olut on IPA- eli India Pale Ale -tyyppiä. India pale ale on ale-oluen tyyppi, joka syntyi kun brittiläisessä imperiumissa kehitettiin oluita, jotka kestävät pitkän – puolisen vuotta – kestävän merimatkan Britanniasta Intiaan. Tämä saatiin aikaan lisäämällä Pale Ale -olueen runsaasti humalaa ja lisäämällä alkoholiprosenttia. Nykyään India Pale Ale -nimellä myytävät oluet eivät kuitenkaan välttämättä ole olemukseltaan kauhean vahvoja.

Alkon sivuilla kuvaillaan Mufloni Mosaic Vehnä IPA -olutta näin: kullankeltainen, keskitäyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, hedelmäinen, greippinen, viljainen, yrttinen, raikas.

Oluen alkoholiprosentti on 6,0, ja sitä myydään 0,33-litran vetoisessa pullossa. Etiketissä on vinoneliökuviointi, ja olut maksaa tällä hetkellä (2.8.2015) 4,28 euroa.

Minusta olut on maultaan yksinkertaisesti hienostunut ja tasapainoinen. Tulen ostamaan tätä jatkossa aina silloin tällöin. Kuulukoon se pitkään alkoholimonopoliliikkeemme Alkon valikoimiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti