torstai 2. heinäkuuta 2015

Tanska on perunut terrorismista tuomitun muslimimiehen kansalaisuuden

Terrorismista tuomittu muslimimies on menettänyt Tanskan kansalaisuutensa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tanska peruu terrorismituomitun kansalaisuuden. Asiasta päätti tuomioistuin Kööpenhaminassa eilen.

55-vuotias mies tuomittiin joulukuussa terrorismirikoksista neljän vuoden vankeuteen ja karkotukseen. Karkotus pannaan täytäntöön, kun mies on istunut vankilatuomionsa.

Hänet tuomittiin muun muassa terrorismin tukemisesta ja siihen yllyttämisestä. Hänellä on ollut yhteyksiä al-Qaidaan ja al-Qaidaan kytköksissä olevaan al-Nusran rintamaan Syyriassa.

Mies on kehottanut tappamaan ihmisiä, jotka on nimennyt Facebookissa ja sähköposteissa. Lisäksi hän on auttanut jakelemaan muslimisaarnaaja Abu Qatadan kirjoja Tanskassa.

Abu Qatada on palestiinalaistaustainen Jordanian kansalainen, jolla katsotaan olevan tekemistä islamilaisen Al-Qaida -terroristijärjestön kanssa. Mies on mm. toiminut Pakistanin Peshawarisssa "shariatieteiden" professorina. Shariassa on kysymys islamilaisesta laista, joka on jyrkästi vastoin liberaaleja ja humanistisia länsimaisia arvoja. Sharia juontaa periaatteessa juurensa islaminuskon alkuaikoihin 600-luvulle.

Abu Qatadasta vielä sen verran, että hän on mm. kannattanut islamista luopuneiden ja näiden vaimojen ja lasten tappamista. Lisäksi hän on arvostanut Osama bin Ladenia, joka oli 3000 henkeä vuonna 2001 vaatineiden New Yorkin World Trade Center -iskujen takana.

Kansalaisuutensa nyt menettänyt on kotoisin Casablancasta Marokosta, mutta muutti Tanskaan vuonna 1984. Hän sai Tanskan kansalaisuuden vuonna 1988, ja hänellä on ollut Tanskan ja Marokon kaksoiskansalaisuus.

Tanska oli muuttanut kansalaisuuslakiaan WTC-iskujen jälkeen siten, että terroristituomitulta voi perua kansalaisuuden.

Kansalaisuuden vieminen terrorismista tuomitulta on kuitenkin vastoin Suomen virallista aatetta monikulttuurisuutta, joka on ideologia, jonka mukaan yhteiskunnassa tulee vallita keskenään jyrkästi ristiriidassa olevia arvomaailmoja, jotta yhteiskunnan sisäinen koheesio olisi poissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti