lauantai 25. heinäkuuta 2015

Olli Immonen on loistava!

I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism. This ugly bubble that our enemies live in, will soon enough burst into a million little pieces. Our lives are entwined in a very harsh times. These are the days, that will forever leave a mark on our nations future. I have strong belief in my fellow fighters. We will fight until the end for our homeland and one true Finnish nation. The victory will be ours.
Tämän englanninkielisen tekstin oli Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen julkaissut viime yönä Facebookissa. Monelta suvaitsevaistoon kuuluvalta meni aamukahvi väärään kurkkuun sen vuoksi.

Jos et tiedä, mitä ilmaisu "suvaitsevaisto" tarkoittaa, niin salli minun valaista hieman asiaa. Oma suvaitsevaiston määritelmäni on tässä:

Suvaitsevaistoon kuuluva ei ole niin suvaitsevainen kuin itse kuvittelee. Hän on ihminen, joka painottaa ennemmin signaalia kuin lopputulosta. Hänen katsannossaan ihmisillä on oikeuksia vain ryhmään kuulumisen kautta. Näitä ryhmiä ovat esim. valkoiset, mustat, miehet, naiset, heteroseksuaalit, homoseksuaalit, lihansyöjät, vegetaristit, vegaanit, muslimit, kristityt, kristinuskotaustaiset, ateistit, juutalaiset, palkansaajat, kerjäläiset. Ja joillakin ryhmillä on enemmän uhripääomaa kuin toisilla. Uhripääoman määrä ihmisellä on suoraan verrannollinen hänen oikeuksiinsa. Suvaitsevaistoon kuuluva saa moraalisäteilypisteitä puolustaessaan "uhreja". Suvaitsevainen pitää itseään liberaalina (latinan "liber" tarkoittaa vapaata), mutta hän kokee oman mielipiteensä olevan vähintään yhtä oikea kuin luonnonlait ovat todellisia, ja hän on aina valmis viemään sananvapauden "väärää" mieltä olevilta. Hänen mielestään Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on väärässä lausumassaan ilmaisussa "Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestönosaa".

Ruotsissa esim. suvaitsevaisto on tullut siihen tulokseen, että muslimeilla on enemmän uhripääomaa kuin homoseksuaaleilla. Siksi siellä ei saa järjestää homoseksuaalista ylpeyttä julistavia marsseja muslimienemmistöisten alueiden läpi.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund sanoo Twitterissä: "Miksi aina pitää löytyä joku Immonen pilaamaan ihmisen kesäviikonloppu? Tällaiset mielipiteet eivät ole ihmisen suusta, pelottava monsteri, vähintään erotettava puolueesta."

Vihreiden maahanmuuttajataustaisen kansanedustajan Ozan Yanarin mukaan asia on vakava, koska kyseessä on hallituspuolueen kansanedustaja. Yanar on taustaltaan muslimi eikä tiettävästi ole itse sanoutunut irti islamin perustaneesta profeetta Muhammadista ja tämän viha- ja väkivaltaopetuksista.

Myös muun muassa SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kommentoinut Immosen kirjoitusta: "Suomi on vielä pohjoismainen, länsimainen sivistysvaltio, eikä kansanedustaja voi agitoida näin seuraumuksitta."

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho hätkähti ja toimitti julkisuuteen lyhyen tekstiviestin, jonka mukaan kyse on kansanedustaja Immosen "yksityisajattelusta".

Itse kävin laittamassa Facebookissa, johon olen aikaisemmin tänä vuonna liittynyt, yläpeukun Immosen tekstille. En ole Olli Immosen Facebook-kavereita, mutta eräs hänen ja minun yhteinen Facebook-kaveri oli peukuttamalla hänen tekstiään tuonut sen minulle näkyviin, joten minä saatoin tehdä nyt saman.

10 kommenttia:

 1. Joo, asiaahan Immonen siinä lateli. Mutta aika jyrkkään sävyyn; taisi Ollilla olla sitä kirjoittaessa reipas nousukiito. Itselläni on myös taipumusta melko jyrkkiin kannanottoihin, mistä syystä olen saanut pari kertaa kenkää uusisuomi.fi:n keskusteluista. Sittemmin en ole viitsinyt uutta nimimerkkiä sinne keksiä. Mutta mutta, juuri tämän ominaisuuden takia meidän olisi parempi kirjoitella nimimerkillä, etenkin perjantai-iltaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jylhä teksti oli hällä kyllä.

   Uuden Suomen Puheenvuoro tuntuu kyllä aika pelkurimaiselta ylläpidoltaan.

   Poista
 2. Olli tekee hyvää työtä, kun kusipäistöltä hermo repeää.

  VastaaPoista
 3. http://www.saloniemi.net/osapaivanatsi/
  Lueppa toisenlainen mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin lukenut niitä jo aikaisemmin. Eihän tuossakaan ollut mitään järkeä. Tuo henkilöhän on lutka. Yhtä järkevää on epäillä Dietrich Bonhoefferia kansallissosialismin kannattamisesta.

   Yhtä hyvin voisi myös sanoa, että ulkomailla Vihreitä pidetään vasemmistolaisena aatteena, ja kansallissosialistithan olivat sosialisteja nimensä mukaisesti.

   Poista
 4. Innostuin Immosen päivityksestä ja innostuin vielä lisää reaktioista.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän sitä suvaitsevaiston paskamyrskyjä saa provosoida. Ei se ole kiellettyä.

  Reaktiot ovat toki parempia kuin itse kirjoitus.

  VastaaPoista