maanantai 6. heinäkuuta 2015

"Minun Afrikkani" – tviittejä

Yle tietää kertoa, että tuhannet afrikkalaiset, jotka kokevat median näyttävän Afrikan mantereelta varsin yksipuolista kuvaa, levittävät nyt omia otoksiaan eri puolilta maanosaa. Viimeisen kuukauden aikana Twitteriin on ilmestynyt yli 47.000 tviittiä, jotka näyttävät kaikkea nigerialaisista muotinäytöksistä Etiopian tavarapörssiin.

Afrikkalaiset haluavat osoittaa, että heidän maanosaansa mahtuu enemmän kuin yleisesti luullaan. Twitterissä leviää hashtagi #theafricathemedianevershowsyou, eli "Afrikka, jota media ei koskaan näytä sinulle".

Ylen jutun otsikko kuului "Tätä Afrikkaa media ei näytä – tuhannet afrikkalaiset levittävät Twitterissä maanosastaan erilaista kuvaa" – eli Yle itsekin tunnustaa, että se ei ole tavannut tehdä Afrikkaa koskien muuta kuin maalata maanosasta surkeaa kuvaa. Jutun oli kirjoittanut Ylen toimittaja Hanna Nordenswan.

Hyvien ihmisten keskuudessa pahamaineinen Hommaforum-keskustelupalstakin oli huomannut uutisen. Netsit sopottavat innostuneesti aiheesta.

Yle ja nämä maanosastaan tviittaavat afrikkalaiset ovat kuitenkin unohtaneet sen, että myönteistä kuvaa Afrikasta levittämällä aiheutetaan Euroopassa vastenmielisyyttä ottaa vastaan pakolaisia ja laittomia siirtolaisia ja maksaa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kehitysapua. Iskevät kirveensä kiveen, ja monikulttuuri kärsii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti