sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Charlie Hebdo antautui

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo ei enää julkaise pilakuvia islamin perustaneesta profeetta Muhammadista. Lehden päätoimittajan Laurent Sourisseaun mukaan Charlie Hebdo on nyt tehnyt työnsä. Tämä kertoo saksalaiselle Stern-lehdelle, että lehti on puolustanut oikeutta saada piirtää pilakuvia.

"Olemme piirtäneet Muhammedin puolustaaksemme oikeutta saada kuvata mitä tahansa."

Sourisseau oli Charlie Hebdon toimituksessa tammikuussa, kun huoneeseen hyökkäsi kaksi ääri-islamistia. Sourisseau sai osuman olkapäähänsä, mutta selvisi iskusta esittämällä kuollutta. 12 ihmistä sai surmansa terrori-iskussa.

Riss-pseudonyymillä piirroksiaan julkaiseva Sourisseau toivoo, ettei hänen lehteään nähtäisi pelkästään islamin arvostelijana.

"Uskomme vankasti, että meillä on oikeus kritisoida kaikkia uskontoja."

Sourisseau sanoo myös, että kaikista uskonnoista löytyy samoja virheitä, joista islamia usein syytetään. Charlie Hebdo-lehdessä ei siis tulevaisuudessa tulla näkemään irvikuvia islamin profeetasta.

"Olemme tehneet työmme. Olemme puolustaneet oikeutta pilkata."

Itse ymmärrän kyllä tuon, että kun islamin pilkkaamisesta ja kritisoimisesta koituu murhaamisisku lehden toimitukseen, niin sitten tekee mieli lopettaa maalitauluna olo. Kunpa silti jatkossa Charlie Hebdo pilkkaisi ja kritisoisi uskontoja tasapuolisesti. Eikä keskittäisi sanan säiläänsä rauhanomaisempiin uskontoihin.

Jos lehti ei halua julkaista pilakuvia enää profeetta Muhammadista, niin ei sen pidä julkaista niitä enää Jeesuksesta tai paavistakaan.

Sourisseau on myös väärässä vihjaillessaan, että kaikki uskonnot ovat yhtä paskamaisia. Esim. kristinuskoon ja buddhalaisuuteen ei ole kovakoodattu miekkalähetystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti