perjantai 17. heinäkuuta 2015

Homoseksuaalit syntyivät hyväntekijöiksi, mutta mitä siitä seuraa?

Tiede-lehden uutisartikkelissa otsikolla Homoseksuaalit syntyivät hyväntekijöiksi kerrotaan, että kanadalaisen Lethbridgen yliopiston tutkija Paul Vasey ja hänen kollegansa olivat löytäneet uuden näkökulman homoseksuaalisuuteen perehtymällä Lähi-idän ja Tyynenmeren kulttuureissa tavattaviin "kolmansiin sukupuoliin", joita edustavat esimerkiksi Omanin xanithit ja Samoan fa'afafinet.

Artikkelissa kerrotaan, että fa'afafinet suhtautuvat sukulaislapsiinsa selvästi pyyteettömämmin kuin keskivertosamoalaiset. He ovat sukunsa hyväntekijöitä, jotka tukevat sisarustensa lapsia. He istuvat lapsenvahtina, he vihkivät lapset kulttuuriin, ja he maksavat lasten terveydenhoitoa ja koulutusta.

Fa'afafinien avun ansiosta heidän sisaruksensa voivat saada enemmän lapsia. Toiseksi suvut, joissa on paljon fa'afafinejä, ovat jo alun pitäen tavallista hedelmällisempiä. Tämä on kiintoisalla tavalla linjassa vanhan teorian kanssa, jonka mukaan geenit, jotka miehissä aiheuttaisivat homoutta, lisäisivät naisissa hedelmällisyyttä.

Paul Vasey uskoo, että homoseksuaalisuus juontuu fa'afafinien kaltaisista "kolmansista sukupuolista". Artikkelissa sanotaan, että ihmiskunnan evoluutiossa ne ovat todennäköisesti olleet yleisiä, vaikka niitä nyt tavataan vain yksittäisinä ryhminä.

Artikkelin kirjoittaja vetää asiasta seuraavanlaisen johtopäätöksen: "Jos Vasey kollegoineen on edes puolittain oikeassa, havainnot asettavat kysymyksen homoseksuaalien adoptio-oikeudesta uuteen valoon. Näyttää siltä, ettei maailmassa ole mitään niin luonnollista kuin homopari, joka haluaa hoitaa lasta. Sitä virkaa he ehkä tähän maailmaan alun perin kehittyivät toimittamaan."

Itse sanoisin, ettei tuosta voida vetää mitään erityistä johtopäätöstä homoseksuaalien adoptio-oikeuden luonnollisuudesta. Kun näissä "kolmansissa sukupuolissa" on kyse siitä, että he hoitavat lähisukulaistensa lapsia, eivätkä itselleen adoptoimiaan lapsia. Poliittinen tarkoituksenmukaisuus "musta olisi kiva jos" -hengessä on voittanut tässä hieman tieteellisyyden. Minulla ei kuitenkaan olisi itselläni mitään sitä vastaan, jos homoseksuaalit olisivat sukunsa hyväntekijöitä, jotka tukisivat sisarustensa lapsia, jotka istuisivat lapsenvahtina, vihkisivät lapset kulttuuriin ja maksaisivat lasten terveydenhoitoa ja koulutusta. Kunhan eivät käytä homokaasua, niin kaikki hyvin.

4 kommenttia:

  1. Niin, asiat eivät ole yksinkertaisia. Miehet katsovat pornoa sen sijaan että jonottaisivat spermapankkiin. Homot haluavat hoivata lapsia kotonaan, joten adoptoivat sellaisen.

    VastaaPoista
  2. Minusta Tiede-lehden toimittaja oli löytänyt mielenkiintoisen aiheen. Ilmiö herättää hilpeyttä ja se onkin sopiva "kesäjuttu"

    VastaaPoista