Vuosikymmenten odottelun jälkeen monet parit saavat mennä naimisiin lain tultua voimaan maaliskuussa 2017, mikä oli heiltä aiemmin kielletty. Tämä on merkittävä voitto ihmisoikeuksille ja tasa-arvolle Suomessa.Perälän asenne on toki ymmärrettävä siltä kantilta, että hän todella uskoo, että homoseksuaalisilla pareilla olisi oikeus purjehti avioliiton satamaan. Vastakkaista näkökantaa edustavat taas ovat voineet pitää sukupuolineutraalin avioliittolain ajamista kiusaamisena.
Siksi on typerryttävää, että joukko konservatiivisia fundamentalisteja yrittää eduskunnan selkeän päätöksen jälkeen lähteä kumoamaan vastikään tehtyä päätöstä jo ennen lain voimaantuloa, ilmeisesti vain kiusatakseen inhoamiaan vähemmistöjä ja luodakseen epävarmuutta heidän elämäänsä.
Minun on vaikea ymmärtää, minkälaisesta lähimmäisenrakkaudesta tällainen toiminta kumpuaa.
Perälä kiukkuilee "konservatiivisia fundamentalisteja" vastaan. Fundamentalisteja sanan tiukassa, alun perin kristinuskolähtöisessä merkityksessä, sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajista on varmaankin vain osa, ehkä jopa vähemmistö. Ja mitä vikaa konservatismissa on? Täytyy muistaa, että niin marxismileninismi kuin kansallissosialismi halusivat kumota länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen, ja konservatiivisesta asenteesta niiden kannattajia ei voi moittia. Tuhoamisleireistä kyllä. Peräläkin haluaa kumota jotain, jota hän ilmeisesti pitää kristinuskon mukaisena käsityksenä.
Itse olen tässä soutanut ja huovannut aiheen tiimoilla. Tuntemani Vihreisiin kuuluva nainen oli juuri sanonut odottavansa vain, että minä lopulta hyväksyisin homoseksuaaliparien adoptio-oikeuden.
Olen päättänyt, että annan asian rauhassa hautua mielessäni, ja ilmoitan lopullisen tai oikeastaan mahdollisesti lopullisen kantani joskus ennen pahimpia syyssateita.
Itse olen kyllä taipuvainen osoittamaan homoseksuaaleille muita yhteiskunnallisia tehtäviä kuin avioliiton, joka ei ole edes heitä varten keksitty. Tuon linkin takana on tekstini, joka käsittelee erästä homoseksuaaleihin liittyvää tiedeuutista.
Lopuksi sanoisin vielä, että nykyinen kansalaisaloitejärjestelmä on eri asia kuin suora demokratia, jossa kansalaiset saavat päättää asiasta poliitikkojen yli. Perälä ei ainakaan tässä blogimerkinnässään hiisku sanaakaan suorasta demokratiasta, joka muuten voisi olla ratkaisu hänen ongelmaansa.
No, jostain luin, ettei tasa-arvoisen avioliittolaina vastustajia oli valikunnassa niin paljon, että lakiesitys meisi eduskuntaan.
VastaaPoistaNo, jostain luin, ettei tasa-arvoisen avioliittolaina vastustajia oli valikunnassa niin paljon, että lakiesitys meisi eduskuntaan.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKommenttini tuli kolmasti, mitenköhän ne saa pois.
VastaaPoista