keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Hysteerikkoja

Ennen Wanhaan monet naiset käyttivät kureliiviä eli korsettia. Se pienensi naisen keuhkojen käytettävissä olevaa tilavuutta, eikä siis ollut ihme, että wanhoina hyvinä aikoina naiset usein pyörtyilivät. Aloitteleva psykiatria katsoi myös todistetuksi, että naisilla on taipumus sairauteen nimeltä hysteria. He kun ovat kauniimpi ja herkempi sukupuoli.

Nykyään hysteriasta kärsivät monet miehetkin. Se nähtiin tämän Olli Immonen -nimisen Perussuomalaisten kansanedustajan julkaiseman englanninkielisen Facebook-päivityksen aiheuttamista reaktioista. Olin miettinyt, mikä sana tai ilmaisu sopii parhaiten kuvaamaan tällaisia ihmisiä. Mieleeni tuli mm. sellaisia sanoja kuin "hirviö" ja "idiootti", mutta tulin sitten siihen tulokseen, että "hysteerikko" on paras sana kuvaamaan näitä.

"Mikään ei voita palavan lehmännahan tuoksua aamuisin." Tämä voisi olla jonkun Perussuomalaisen näppäimistöltä. Jos se sitä olisi, niin se voitaisiin tulkita niin, että Perussuomalainen henkilö haluaa keskitysleirittää ja kaasuttaa neekerit. Oikeasti lainaus on peräisin juutalaiselta (ei ehkä kovin uskovaiselta) yhdysvaltalaiselta kokilta Andrew Zimmerniltä. Mutta Oikeat Mielipiteet omaava hysteerikko tulkitsisi tekstinpätkää kuitenkin omalla tavallaan. Vaikka Perussuomalaiset kannattaa demokratiaa ja oikeusvaltiota ja vastustaa rasismia ja on allekirjoittanut rasisminvastaisen julkilausuman. Ja Suomen Yleisradio sitten komppaisi häntä.

Entäs sitten tämä?: "That was foolish and dangerous! But I can't thank you enough for trying."

Ja entäs tämä?:
"Who's that riding into the sun?
Who's the man with the itchy gun?
Who's the man who kills for fun?
Psycho Dad"
Kehotan nyt kaikkia Perussuomalaisia lainaamaan englanninkielisiä tekstinvärssyjä Facebookissa. Ei hirveästi väliä sillä, mistä ne ovat. Muutospuolueen kannattajat saavat puolestani myös tehdä samaa, mutta heidän tekemisillään ei ole läheskään yhtä suurta painoarvoa, koska he juuri menettivät ainoan kansanedustajanpaikkansa kuluvan vuoden eduskuntavaaleissa. Toisaalta voi olla, että Muutos kohta saa uuden kansanedustajan.

Mutta nyt lopuksi minä kerron tositarinan:

Olipa kerran eräs vasta perustettu puolue. Puolueen ensimmäinen puheenjohtaja sai hysteerikoilta paljon paskaa tupaan, kerran myös kirjaimellisesti. Mutta yhtenä kauniina päivänä puheenjohtajalle kävi jotain. Hän lähti ovet paukkuen puolueesta, jonka perustamisessa hän oli ollut mukana. Tämän jälkeen valtamedia rakasti häntä, vaikka aikaisemmin se oli kohdellut häntä rasistina ja natsina. Näin hänestä tuli suurmies.

PS:

Olin ollut aikeissa lopettaa tämän merkinnän edelliseen kappaleeseen, mutta pitää lisätä vielä yksi ainoa juttu. Helsingissä oli pidetty mielenosoitus, jonka nimi oli kuulunut suureellisesti: "Meillä on unelma – mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta". Mielenosoitukseen osallistui jotain 10.000 ihmistä, joista usealla ei ollut järkeä päässä. Minä sanon näille: fariseukset ja noitavainoajat. Ja sitä paitsi mielenosoituksen nimi oli oksymorooni...

4 kommenttia:

 1. Mielenosoitus juonsi juurensa (varmaan) Facebookista, ja siten se oli kännykkäkansan homma.

  VastaaPoista
 2. Meillä on unelma -mielenosoituksessa oli Helsingissä 15 000 osallistujaa. Valtava määrä sosiaalisen median aikaansaama järjestely. Lisäksi Suomen isoissa kaupungeissa oli oma mielenosoitus Meillä on unelma -teemasta.
  Itse teemasta sanottua: Olli Immonen Perussuomalaisissa toi taas kansallismielisen teeman median ruodittavaksi. Pelonsekaisin tuntein toiset puolueet ja suomalainen media reakoi juttuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta henkeä ei saa enää takaisin pulloon.

   Poista