sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pussy Riot ja Jussi Halla-aho

Lainaan Suomen Kuvalehden jutun aloitusta:

Venäjällä on alkanut oikeudenkäynti Pussy Riot -performanssiryhmää vastaan. Ryhmän kolmea naista syytetään huliganismista, jolla lietsottiin uskonnollista vihaa. Naiset esittivät helmikuussa Kristus Vapahtajan katedraalissa Moskovassa 40 sekunnin ajan kappaletta, jossa pyydettiin Neitsyt Mariaa vapauttamaan Venäjä Vladimir Putinista. Arvostelijoiden mukaan oikeudenkäynti on poliittinen, sananvapautta halutaan suitsia Venäjällä.

Ja sitten kysellään kehitysministeri Heidi Hautalalta (vihr), mitä mieltä tämä on asiasta. Seuraavan linkin takaa pääsee lukemaan koko jutun:

Heidi Hautala: "Ihmettelen, miten ujosti Suomessa puhutaan Venäjän ihmisoikeuksien vaikeuksista"

Nillitän vielä hieman sananvapausasiasta. Tuossa sanottiin: "Arvostelijoiden mukaan oikeudenkäynti on poliittinen, sananvapautta halutaan suitsia Venäjällä." Kumma juttu, mutta Jussi Halla-ahokin joutui poliittisen oikeudenkäynnin uhriksi, ja vieläpä Suomessa. Ei Venäjällä. Jussi Halla-aholla ja Pussy Riotilla on myös se yhteistä, että molemmat ovat aiheuttaneet ihmisissä loukkaantumista.

Haluaisin, että Vihreät hieman enemmän ajaisivat sananvapauden asiaa kauniissa maassamme. Oikeastaan toivoisin että kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ajaisivat paremmin sananvapauden asiaa. Vihreät eivät ole ainoita joilla on musta kylki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti